Търговците, които използват собствени или наети електронни магазини или публично

...
Търговците, които използват собствени или наети електронни магазини или публично
Коментари Харесай

Търгуващите в Интернет декларират електронните си магазини в НАП до 29 юни

Търговците, които употребяват лични или наети електронни магазини или обществено налични онлайн платформи за продажби, са длъжни да подадат информация за това пред Национална агенция за приходите до 29 юни, осведомят от приходната организация.

Срокът за оповестяване на е-магазините беше продължен с последните промени в законодателството, припомнят от Национална агенция за приходите.  Изискването е годно за лицата, които и сега реализират е-търговия, а търговците, които отсега нататък ще употребяват електронен магазин, би трябвало да изпратят данни за него, преди да започват активността си. 

Подаването на информация става единствено по електронен път посредством портала за е-услуги на Национална агенция за приходите , като е нужен електронен автограф. Изискването важи за физически и юридически лица, които правят продажби по интернет по занимание, т.е не визира жителите, които случайно са продали свои персонални движимости, допълват от приходната организация.

Електронната услуга работи от края на предходната година, като  досега към този момент са декларирани близо 11 000 електронни магазина.  От през днешния ден в уеб страницата на Национална агенция за приходите е налична и нова електронна услуга, посредством която потребителите могат да видят дали съответен онлайн търговец е заявил магазина си пред Национална агенция за приходите.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР