Търговците и заведения за хранене се освобождават от задължения за

...
Търговците и заведения за хранене се освобождават от задължения за
Коментари Харесай

В Стара Загора: Без наеми за търговци и заведения за хранене в общински обекти за времето на ограничителните мерки

Търговците и заведения за хранене се освобождават от отговорности за заплащане на наем за общински обекти за времето на ограничаващите ограничения. Това реши общинският съвет в Стара Загора, откакто предлагането за това беше подкрепено на днешната сесия с 44 гласа „ за “.
Съветниците утвърдиха и вътрешни обезщетени промени в бюджета на община Стара Загора. Отчетните данни за касовото осъществяване на общинския бюджет към края на октомври в частта лични доходи демонстрират осъществяване от 76.93 на 100 по отношение на годишните планове за 2020 година Драстично закъснение се обрисува в приходите от продажба на общинско имущество, спад на доходи поради намаляването на икономическата и комерсиалната активност - по-малко постъпили наеми, доходи от продажби и цени на услуги. Бяха направени и промени в капиталовата стратегия на общината. В резултат на препоръчаните промени, общото понижение на приходната и разходната част на общинския бюджет е 7 414 000 лв..
 ГЕРБ подарява апарати за кръвна плазма на центровете по трансфузионна хематология в Плевен и Стара Загора ГЕРБ подарява апарати за кръвна плазма на центровете по трансфузионна хематология в Плевен и Стара Загора
Даряваме два апарата за добиване на кръвна плазма - един на Центъра по трансфузионна хематология в Стара Загора и един за този в Плеве...
Местната администрация отдръпна гласуването на второ четене на Наредбата за реда и изискванията за слагане и унищожаване на преместваеми обекти и детайли на градското обзавеждане на територията на Община Стара Загора. По думите на секретарят на общината Делян Иванов по текста ѝ е имало голям брой оферти, последното от които е от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. " Направиха се и много допълнения, само че с цел да сме прецизни с текстовете, кметът предлага точката да се прегледа на декемврийското съвещание “, посочи той.
Съветниците одобриха на първо четене и Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора и плана за „ Наредба за изискванията и реда за стимулиране на деца с високи достижения в Община Стара Загора “. Те поддържаха и даването на финансова помощ на „ Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-физиатрични болести – Стара Загора “, разпределяне на дотация на „ Диагностично съвещателен център – I “ ЕООД за разкриване на триажен – Коронавирус кабинет, както и дадоха единодушие за финансирането на план “ За заслужен живот “ на Сдружение с нестопанска цел „ Зонта клуб – Стара Загора “. Проектът е ориентиран към поощряване интеграцията на хората с ментални увреждания и хронични психологични разстройства в тясна или разширена обществена среда за възстановяване качеството им на живот. Основната му цел е поддръжка на уязвими групи от популацията в обстановка на здравна и икономическа рецесия през сложните зимни месеци, а продължителността му е 2 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР