ТърговциТърговци Търговци на прочутия Димитровградски пазар се събраха рано тази

...
ТърговциТърговци Търговци на прочутия Димитровградски пазар се събраха рано тази
Коментари Харесай

Търговци протестираха на Димитровградския пазар

ТърговциТърговци Търговци на фамозния Димитровградски пазар се събраха рано тази заран на импровизиран митинг, проведен късно нощес в обществената мрежа. Те са недоволни от зачестилите по думите им инспекции на данъчни и полиция в последните месеци, които дефинират, като „ рекет “.

Хората споделят, че акциите са тенденциозни и целят налагането на финансови наказания, а всеобщото наличие на проверяващи плаши и отблъсква клиентите. Не сме срещу инспекциите, само че ние работим 3 дни седмично по 3 часа и в случай че половината от това време минава в инспекции така и така дребните обороти в последната година напълно понижават, споделиха търговците. Те насочиха обвиняване и към управлението на общинското пазарище, че не пази ползите им.
 Димитровград, Пазар Дарик радио, Хасково

Ръководителят на „ Общински пазари “ Ангел Колев уточни, че не е в пълномощията му да спре инспекциите и никой не го уведомява авансово за тях. Нито аз, нито кметът, можем да забраним такива акции, уточни той.
 Димитровград, Пазар Дарик радио, Хасково-->

Макар и тази заран митингът да не бе всеобщ, събралите се да заявят недоволството си бяха безапелационни, че започват подписка, митингите ще продължат, а контактна група от тях ще потърси среща с кмета на общината Иво Димов. Искаме да работим умерено и да не ни карат да се усещаме, като нарушители, споделиха още хората.

Чуйте ги в приложения файл, както и ръководителя на тържището Ангел Колев
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР