Търговци по пазарите масово ни удрят в . Това показват

...
Търговци по пазарите масово ни удрят в . Това показват
Коментари Харесай

15% от всички кантари са неизправни, сочи проверка

Търговци по пазарите всеобщо ни удрят в. Това демонстрират инспекции на Главна дирекция “Метрологичен контрол ” на Държавна организация за метрологичен и механически контрол, написа.
15 на 100 или 114 от 801 от тестваните везни са се оказали неизправни. От началото на септември са тествани 751 търговци на 26 общински пазари и тържища, които употребяват везни. 80 от неизправните кантари въобще не са минали изискваните процедури по одобрение на вида или оценка на сходството със значителните условия към тях, с цел да бъдат употребявани за измервания за търговски заплащания. 34 пък не са минали наложителната следваща инспекция. Такава се изисква за везните в приложимост и се реализира годишно, което се удостоверява с избраните за задачата знаци, прецизираха от организацията.
 Почти всеки трети кантар по пазарите в България не дава отговор на условията Почти всеки трети кантар по пазарите в България не дава отговор на условията
29% от тестваните кантари по пазарите не дават отговор на условията, сподели инспекция на Държавната организация за метрологичен и механически...
Най-много измами са открити на два софийски пазара – в квартал “Борово ” с 66% несъответствия на везните и пазар “Димитър Петков ” с 40% несъответствия. Потребителите би трябвало да внимават, и когато пазарят на Общински пазар “Младежка ” в Пловдив, и общинския пазар в Монтана, където 41% от кантарите не дават отговор на условията. Почти половината от везните на общински пазар Берковица също са незаконни, както и една трета от тези на Стоковото пазарище в Сливен.
За установените нарушавания на търговците са формирани 103 акта за определяне на административни нарушавания, като на още 9 търговци са изпратени предложения за сформиране и връчване на актове. Проверките ще продължат да се проведат ежеседмично до 30 октомври във всички райони на страната, заканиха се от метрологичния контрол. Те предизвестиха, че пазарите, на които са открити най-вече нарушавания, ще бъдат обхванати с повторни инспекции, за попречване потреблението на неразрешени за търговски заплащания везни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР