Търговци от Созопол са създали вайбър група, в която ежечасово

...
Търговци от Созопол са създали вайбър група, в която ежечасово
Коментари Харесай

Търговци по морето измислиха хитър начин да прецакат данъчните

Търговци от Созопол са основали вайбър група, в която ежечасово се подавала информация за идни инспекции на Националната организация по приходите(НАП), оповестява "Флагман ".

Системата работела безотказно цяло лято, а хванатите без касова записка се броели на пръсти, твърди продавачи от курортния град.

„ Още щом инспекторите преминат табелата на града и всички знаем. Чакаме ги готови, изпращаме си фотоси и изложение на проверяващите. Много постоянно те се пробват да ни подведат и чакат да сбъркаме. Съвсем съзнателно декларират покупката на 5-6 продукта, само че не на един път, а настрана за да те заблудят и да пропуснеш да маркираш стоката. Научихме и тези номера и към този момент сме готови “, настояват търговците от Созопол.

Наши източници от приходната организация разкриха, че оборотите в Созопол внезапно скачали, когато имало масирани инспекции. Данъчните наблюдават отдалечено всеки търговец и нормално ревизират тъкмо тези, които заявяват подозрително ниски доходи от последните дни.

Това лято са видяни динамични промени в оборотите. Например търговец в един ден имал издадени фискални бонове за 18 лв., а другият - 800 лв..

„ Не е зле да вкараме наш човек в тази група, с цел да плаши търговците, да им подава всеки ден подправени фотоси и сигнали, че ревизираме “, разясниха с усмивка данъчни, поискали анонимност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР