Търговци - наематели на магазини в пешеходния подлез Тримонциум в

...
Търговци - наематели на магазини в пешеходния подлез Тримонциум в
Коментари Харесай

Собственици на магазини в подлез Тримонциум с протестна подписка

Търговци - наематели на магазини в пешеходния подлез " Тримонциум " в центъра на Пловдив внесоха протестна подписка в Общинския съвет. Хората са недоволни от проектите на Oбщината да отстрани обектите им с претекста, че са станали несъвместими с археологическия комплекс в близост. Опозицията в градския парламент обаче поддържа протестиращите и окончателното решение по случая се отсрочи без ангажимент за период.

Пловдив

Наемателите на комерсиалните обекти в подлеза на " Тримонциум " научили от медиите, че Общината внася предложение в Общинския съвет за унищожаване на магазините им.
Нели Митковска, наемател: Основанието да се махнат тези магазини е повече от смехотворно -...нямало да отиват на всичко това, което е в тъдява, тъй като имало доста разкопки към нас, ние сме загрозявали... в Римския стадион има кафене, в подстъпите към Стария Пловдив има магазини - на процедура целият Пловдив е археологическа разкопка.
Сред претекстовете за премахването се акцентира и фактът, че дъждовете наводняват стоките в магазините. Търговците отвръщат, че за 20 години това се е случило два пъти и даже при последните порои в града обстановката там не е била сериозна.
Антоанета Танева, наемател: При нас в самите магазини влезна два или три пръста вода и отново сами си чистихме ние всичко, самите шахти си ги отпушваме ние. Ние сме вложили средства, както всеки малък бизнес, имаме стока.
Опасенията и на продавачите, и на минувачите са, че в случай че в подлеза няма търговци, той ще се трансформира в рисково и мръсно място като други празни подлези в града.
Александър Държиков, заместник-кмет на Пловдив: По-добре е избрани структури на общината да се грижат за подлезите, те по този начин да са конструирани, че да няма опция за превръщането им в действителност в непривлекателни пространства.
Съветници от опозицията опазиха работните места на хората и приходите от наеми, които общината получава от тях и към този момент премахването на магазините се отсрочва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР