Търговци на дребно, производители и технологични компании изпратиха предупреждение до

...
Търговци на дребно, производители и технологични компании изпратиха предупреждение до
Коментари Харесай

Над 600 американски компании се изправиха срещу Тръмп заради митата

Търговци на дребно, производители и софтуерни компании изпратиха предизвестие до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в което се споделя, че митата против Китай повреждат американската стопанска система, водят до загуба на работни места и усилват разноски на милиони консуматори, написа CNN.

Под писмото са се подписали над 600 компании и търговски асоциации - в това число колоси като Walmart, Costco, Target, Gap, Levi Strauss и други. Те упорстват за унищожаване на комерсиалните бариери и отвод от въвеждането на нови.

" Знаем от личен опит, че спомагателни мита ще имат забележителен, негативен и дълготраен резултат върху американски бизнес, земеделци, фамилии и стопанската система ", споделят те. " Ескалиране на комерсиалната война не е в полза на страната и двете страни ще изгубят ".

Миналия месец администрацията на Тръмп усили митата до 25% върху $200 милиарда артикули от Китай. Освен това президентът заплаши с мита върху още $300 милиарда импорт.

" Митата са налог, плащан непосредствено от американските консуматори, а не от Китай ", споделят фирмите. " Увеличенията на митата и несигурността към комерсиалните договаряния сътвориха проблеми за пазарите и заплашиха историческия стопански напредък ".

Компаниите показват, че митата са повишили индустриалните им разноски и резултатът е по-високи цени за потребителите. Според проучване, 25% мито върху останалия импорт от Китай ще коства в допълнение $2 000 за всяко американско семейство.
 Тръмп заплашва
Тръмп заплашва " Северен поток 2 " със наказания

Президентът на Съединени американски щати обмисля да реалокира и до 2 000 американски бойци от Германия в Полша
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР