Търговци и производители на чиста енергия се обединиха в своеобразен

...
Коментари Харесай

Търговци и производители се обединиха в регионален хъб за ВЕИ политики

Търговци и производители на чиста сила се сплотиха в самобитен районен хъб за хрумвания, свързани с развиването на възобновимата сила в България и Югоизточна Европа. За задачата беше подписан меморандум сред Асоциацията за произвеждане, предпазване и търговия с електрическа енергия (АПСТЕ), Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) и водещия европейски конгрес за корпоративно потребление на възобновима сила RE-Source.

Целта е да бъде подкрепено въвеждането на политики за пазарно развиване и бизнес съдействие в корпоративното произвеждане на възобновима сила в България, като упоритостта е самодейността бързо да обхване целия район на Югоизточна Европа.

Регионалният хъб ще се стреми да предложи бизнес платформа за продан на познания и информация - както за купувачи, по този начин и за снабдители на възобновима сила - и ще работи с институциите за изработването на политики, които да подкрепят сполучливата енергийна промяна на района посредством реализацията на нови планове от възобновима сила на конкурентни цени.

" Това стратегическо партньорство е основно за задачата ни да поддържаме технологии и бизнес модели свързани с произвеждане, транспорт, систематизиране, предпазване и търговия на възобновима сила ", съобщи ръководителят на управителния съвет на АПСТЕ Никола Газдов.
Надяваме се още тази есен да организираме първо районно събитие, което да адресира непрекъснато увеличаващия се интерес на индустриални компании за закупуване на възобновима сила. Никола Газдов, ръководител на Асоциацията за произвеждане, предпазване и търговия с електрическа енергия
Пред " Капитал " той разясни, че ще се работи за опростено развиване на ВЕИ плановете, както и за поощряване на вложенията в зелена сила. Важно е и огромните производства от промишлеността да бъдат насърчени да употребяват капацитета на възобновимите източници.

" Искаме да създадем средата по-привлекателна, тъй че България да стане атрактивна и за " огромните ", сподели още той. Газдов посочи, че специалистите към този момент работят с румънските си сътрудници, представители на локалната вятърна и фотоволтаична асоциация, като скоро за присъединяване в хъба ще бъдат поканени и други.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР