Търговското споразумение между ЕС и Канада, известно като СЕТА, влиза

...
Търговското споразумение между ЕС и Канада, известно като СЕТА, влиза
Коментари Харесай

Споразумението СЕТА влиза в сила

Търговското съглашение сред Европейски Съюз и Канада, известно като СЕТА, влиза в действие от 21 септември.
Засега то ще бъде прилагано "предварително ", до момента в който не получи одобряване от парламентите на всички страни в Европейски Съюз.

Досега СЕТА бе утвърдено от Европейския съвет и от Европейския парламент. СЕТА дава за предприятията от Европейски Съюз, без значение от техния мащаб, нови благоприятни условия за експорт към Канада, оповестява Дир.бг.

Споразумението ще разреши на предприятията от Европейски Съюз да икономисват годишно до 590 милиона евро - сума, която до момента заплащат за мита върху стоките, изнасяни за Канада. От на следващия ден СЕТА отстранява митата за 98 на 100 от стоките, обменяни сред Европейски Съюз и Канада.

По силата на съглашението сдруженията от Европейски Съюз ще получат достъп до канадски публични поръчки, заяви Еврокомисията. Малките предприятия ще икономисват време и пари, да вземем за пример като заобикалят двойните условия за тестване на изделията, дългите митнически процедури и скъпоструващите правни разходи. Ще бъдат основани нови благоприятни условия за европейските земеделци и производители на храни - те ще могат да изнасят за Канада сирене, вино и спиртни питиета, плодове и зеленчуци.

На пазара в Европейски Съюз ще бъдат внасяни единствено артикули и услуги, които изцяло дават отговор на всички европейски условия. Внасяните по СЕТА артикули ще бъдат съобразени с изискванията за сигурност на храните, в това число за генетично изменените произведения или възбраната за продажба на обработвано с хормони говеждо месо. Европейски Съюз и Канада подписаха СЕТА на 30 октомври 2016 година.

Падат и визите за жители при пътувания сред страни от Европейски Съюз и Канада.

На 15 февруари тази година Екологичен потенциал утвърди съглашението. На 16 май Канада ратифицира СЕТА. Така стана допустимо краткотрайното използване на съглашението. СЕТА ще бъде прилагано напълно, откакто всички страни от Европейски Съюз го ратифицират съгласно националните си конституционни условия. когато СЕТА влезе напълно в деяние, нова съдопроизводствена система в региона на вложенията ще размени настоящия механизъм за споразумяване на разногласия сред вложител и страна.

В Европа 31 милиона работни места зависят от износа. Износът на артикули за един милиард евро поддържа основаването на 14 000 работни места в Европейски Съюз.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР