Търговското подразделение Litasco се разделя на две звена - в

...
Търговското подразделение Litasco се разделя на две звена - в
Коментари Харесай

Лукойл обмисля да продаде рафинерията си в Италия

Търговското поделение Litasco се разделя на две звена - в Женева и в Дубай

Руската компания " Лукойл " обмисля да преструктурира комерсиалното си поделение Litasco и да продаде рафинерията си ISAB в Италия в опит да ограничи въздействието на глобите и идното ембарго на Европейски Съюз върху съветския недопечен нефт, съобщи.

Според осведомителната организация проектът е Litasco да бъде разграничено на две подразделения - едното със седалище в Женева, което ще се назовава Litasco West, а другото в Дубай.

Litasco West ще продължи да обработва неруски петролни доставки за Европа и ще ръководи рафинериите в България и Румъния, както и да поддържа миноритарен дял в ръководено от TotalEnergies SE оборудване в Нидерландия. Подразделението в Дубай с името Litasco Middle East ще дава отговор за търговията с съветски нефт и интервенциите в Азия.

Руската петролна компания, която не е под глобите на Европейски Съюз, изследва опцията да продаде своята рафинерия ISAB в Сицилия с потенциал от 300 000 барела дневно, показват източници на Bloomberg. Заводът работи с доставки на нефт Urals и рискува да спре работа след 5 декември, когато влиза в действие ембаргото на Европейски Съюз върху съветския нефт.

Много европейски компании и банки към този момент са понижили експозицията си към барели от Русия от боязън да не попаднат под наказания или да не навредят на репутацията си.

ISAB, една от най-големите рафинерии в Европа, към този момент притегли интерес от евентуални купувачи като американския фонд Crossbridge Energy Partners и основаната в Дубай Onex Holding. Рафинерията доставя към една четвърт от италианските горивни артикули и дава работа на повече от 3000 души.

Засега не е ясно дали " Лукойл " ще промени дяловото си присъединяване в комерсиалното си поделение в Женева.

Litasco към този момент реалокира по-голяма част от комерсиалния си бизнес в Дубай, където броят на чиновниците набъбна до към 40. Дубай се трансформира в топ дестинация за съветски жители и компании, които желаят да се реалокират в чужбина. Обединените арабски емирства, чийто главен бизнес център е Дубай, не последваха Европа и Съединени американски щати и не глобиха Русия след нашествието в Украйна. Освен това градът е прелъстителен с ниските налози.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР