Търговското министерство на САЩ наложи санкции на 28 китайски организации

...
Търговското министерство на САЩ наложи санкции на 28 китайски организации
Коментари Харесай

САЩ удариха 28 организации в Китай заради потискане на уйгурите

Търговското министерство на Съединени американски щати наложи наказания на 28 китайски организации поради ситуацията с уйгурите, оповестяват международните информационни организации.

Според американските управляващи китайските организации се занимават с активност, противоречаща на външнополитическите ползи на Съединени американски щати. Тези организации са въвлечени в нарушаванията на човешките права, които Китай прави против уйгурите и други представители на мюсюлманското малцинство, прецизират от Министерството на търговията.

В черния лист на Съединени американски щати попадат китайски софтуерни компании, които създават технологии за лицево различаване и други форми на изкуствен интелект. Според американските управляващи технологиите се употребяват за угнетяване на уйгурите.

Включването в черния лист значи, че на американски компании се не разрешава да продават технологии на китайските компании без позволение от държавното управление. Сред засегнатите са Hikvision, международен водач в технологиите за видео наблюдаване, както и известни китайски компании за изкуствен интелект като Sense Time и Megvii. Списъкът включва и няколко организации на районни китайски управляващи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР