Търговският съветник на Белия дом, Питър Наваро, определи главния изпълнителен

...
Търговският съветник на Белия дом, Питър Наваро, определи главния изпълнителен
Коментари Харесай

Белият дом: Изпълнителният директор на TikTok е марионетка

Търговският консултант на Белия дом, Питър Наваро, дефинира основния изпълнителен шеф на TikTok като „ марионетка “ за това, че е приел да работи за китайското приложение в изявление за „ Фокс “, представено от CNBC.

Американецът Кевин Мейър, който бе началник на стрийминг подразделението на Disney, публично зае новата си позиция на 1 юни. Той бе спряган и за правоприемник на поста на основния изпълнителен шеф на Disney, Боб Айгър, чийто мандат изтича в края на 2021 година.

Наваро разгласи, че чака „ мощно деяние “ от президента Доналд Тръмп по отношение на вземането на ограничения за потреблението на TikTok и други китайски приложения. Според него всички те събират информация от жителите на Съединени американски щати, която по-късно да дават на Пекин.

Натискът над платформата за къси видеа продължава да нараства, откакто предходната седмица държавният секретар Майк Помпео съобщи, че държавното управление обмисля да му наложи възбрана. Такава към този момент наложи Индия – най-големият задграничен пазар на TikTok.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР