Търговският съд в Гент обяви днес фалит на Томас Кук

...
Търговският съд в Гент обяви днес фалит на Томас Кук
Коментари Харесай

И белгийският "Томас Кук" обяви фалит

Търговският съд в Гент разгласи през днешния ден банкрут на Томас Кук Белгия (Thomas Cook Retail Belgium). Това е най-големият банкрут на английския туроператор в тази страна, където за него работят близо 500 души, съобщи Франс прес.

След банкрута на 24 септември на три други локални компании, засягащ 75 чиновници, това е най-тежкото решение (като се имат поради работните места), което преди една седмица Томас Кук Белгия твърдеше, че желае да избегне.

Британският туроператор Томас Кук разгласи банкрут на 23 септември, след което го последваха и филиалите му в чужбина, включително са Германия, Полша, Холандия, Испания и Холандия.

Междувременно английският регулаторен орган за одит заяви през днешния ден, че е почнал следствие на сметките на туроператора Томас Кук (Thomas Cook) малко повече от седмица след банкрута му и след дълги месеци на финансови усложнения, съобщи Франс прес.

Регулаторът изяснява в малко официално съобщение, че ще проверява одита, изработен от консултантската компания Ърнст енд Янг (Ernst&Young), за разнообразни финансови интервенции през отчетната 2017-2018 година (приключила прeз септември).

Британският регулаторен орган си резервира опцията да стартира други следствия, свързани с Томас Кук и с други регулаторни органи. В взаимозависимост от изхода на следствието регулаторът може да наложи финансова глоба или да изпрати случая в съда.

Фалитът на Томас Кук към този момент е предмет на две следствия - едното от държавния орган за ликвидациите и друго следствие, стартирано от парламентарната комисия по стопански въпроси, което би трябвало да проверява някогашните ръководители на компанията и инспекторите им.

Информацията за това следствие на Томас Кук идва, откакто изненадващият банкрут на Томас Кук преди близо 10 дни повдигна редица въпроси за ръководството на компанията, най-много през последните години.

В момента на банкрута си групата финансите й се топяха като сняг на слънце, което накара банките й да изискат да откри в допълнение финансиране от 200 милиона лири, с цел да оцелее и да стартира проект за възобновяване, направен от китайската компания Фосун (Fosun) на обща стойност 900 милиарда лири.

Фалитът докара до закриването на към 9000 работни места във Англия и до невижданото до момента през спокойно време репартиране на 150 000 туристи от английските управляващи.

По данни на Службата за гражданска авиация на Англия 115 000 летовници са върнати в Обединеното кралство от началото на интервенцията, стартирана на 23 септември. Очаква се тя да завърши на 6 октомври, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР