Търговският регистър ще заработи отново поетапно от сряда. Справки за

...
Търговският регистър ще заработи отново поетапно от сряда. Справки за
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията: Няма злоупотреба след срива в Търговския регистър

Търговският указател ще проработи още веднъж поетапно от сряда. Справки за настоящото положение на компаниите ще могат да бъдат осъществявани от 15 август, оповестиха от Агенцията по вписванията. Днес е четвъртият ден, в който Търговският указател не работи, а съгласно известието, аргументите за срутва били напълно механически и не били резултат от злонамерена външна интервенция. Прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи обаче ревизират случая.

Агенцията по вписванията подсигурява, че за времето на срутва " не са осъществявани дейности по отношение на данните в регистъра и благоприятни условия за злоупотреби не съществуват ".
Димитър Танев, ръководител на Съвета на нотариусите: Винаги в правото, правата и отговорностите са невидими. Правото не се въздейства от носителя на информация. Има най-различни начини, с които да се потвърди, че еди кой си е бил шеф, че еди кой си съучастник е изключен, че е повишен или понижен капитала.
Най-малко още ден обаче няма да може да се записват нови компании. Вписването на промени в търговски сдружения също остава невероятно до възобновяване на регистъра. Така да вземем за пример промяната на шефа на дадена компания ще е допустима едвам откакто онлайн системата проработи.
Димитър Танев, ръководител на Съвета на нотариусите: Законът за Търговския указател е безапелационен, че невписаните условия се считат за несъществуващи за третите добросъвестни лица. Така че, с цел да може да работи компанията с новия шеф, просто ще би трябвало да изчака да стартира да действа Търговския указател.
От Българската стопанска камара дефинират срутва като извънредно стеснителен и акцентират, че за редица компании може да значи и неспособност да правят активността си. От Агенцията по вписванията твърдят, че IT специалисти работят непрестанно за възобновяване на регистъра.
 Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са сезирани поради казуса с Търговския указател Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са сезирани поради казуса с Търговския указател
Продължава казусът с достъпа до Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР