Търговският представител на САЩ Катрин Тай се очаква да говори

...
Търговският представител на САЩ Катрин Тай се очаква да говори
Коментари Харесай

САЩ търсят търговски инструменти за справяне с Китай

Търговският представител на Съединени американски щати Катрин Тай се чака да приказва пред комисия в Конгреса във вторник. Според нея администрацията на Байдън " гледа съществено " на инструментите за комерсиална отбрана на Съединени американски щати , с цел да се оправи със заканите, произлизащи от комерсиалната и икономическа политика на Китай, в това число преразглеждане на цените от ерата на Тръмп върху китайския импорт, предава Ройтерс.

В извадки от изявлението й пред Комисията на Камарата на представителите на Съединени американски щати, оповестени преди чуването във вторник, Тай сподели, че политиките на Китай предизвикват " зависимости и уязвимости в голям брой браншове, вредят на американските служащи и предприятия и основават действителни опасности за нашите вериги за доставки . " " Ето за какво ние съществено преглеждаме по какъв начин нашите съществуващи принадлежности се оправят с този проблем, в това число посредством нашия четиригодишен обзор на цените за Китай, раздел 301 ", сподели Тай.

Изявлението на Тай по отношение на комерсиалната стратегия на администрацията на Байдън за 2024 година идва единствено седмица откакто, че техните свръхинвестиции в индустриален потенциал за електрически транспортни средства, слънчеви панели и други артикули с чиста сила заплашват с неприемлива " вълна от експорт ", която ще навреди на производителите и служащите в Съединените щати и другаде.

Във вторник Йелън ще стартира нов разговор с китайски чиновници по отношение на " уравновесения напредък " в Министерството на финансите , само че китайски търговски специалисти споделят, че нейното обръщение до Пекин по отношение на свръхкапацитета може да е начална стъпка към ново следствие на нелоялни търговски практики по " Раздел 301 ", което може да наложи нови мита върху електрически автомобили, слънчеви панели и различен импорт.

Бившият президент Доналд Тръмп употребява раздел 301 от Закона за търговията от 1974 година, Администрацията на Байдън в този момент е в развой на довеждане докрай на нескончаем обзор дали да възобнови тези мита.

Тай също по този начин преглежда петиция от пет американски синдиката за започване на ново следствие по раздел 301 на хипотетичните нечестни дейности, политики и практики на Китай в бранша на морската логистика и корабостроенето.

" Нашите стопански връзки с Китай са комплицирани и както сподели президентът, ние желаеме конкуренция с Китай, а не спор ", сподели Тай в своите фрагменти.
 В Китай са озадачени от завръщане на другаря Тръмп
В Китай са озадачени от завръщане на другаря Тръмп

Потенциалът на Тръмп за безпорядък и ексцесии оказва помощ на Китай да надхитри Съединени американски щати, само че и носи неустойчивост, от която Китай се страхува
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР