Търговският дефицит на Обединеното кралство се свива изненадващо през септември,

...
Търговският дефицит на Обединеното кралство се свива изненадващо през септември,
Коментари Харесай

Търговският дефицит на Обединеното кралство се свива изненадващо през септември

Търговският недостиг на Обединеното кралство се свива изненадващо през септември, само че все пак комерсиалната дупка се разшири трагично през третото тримесечие на годината, отнемайки 0,6% от растежа на Брутният вътрешен продукт на Англия.

Дефицитът при търговията със артикули и услуги се намали внезапно през септември до 2,754 милиарда паунда от недостиг за 3,455 милиарда паунда през август, като общият английски експорт се увеличи с 2,2% до 51,581 милиарда паунда, до момента в който вносът набъбна с едвам 0,7% до 54,335 милиарда паунда.

В същото време дефицитът единствено при търговията със артикули също се сви значително през деветия месец на годината до 11,253 милиарда паунда от 12,350 милиарда паунда през август, като износът на артикули се усили с цели 4,5% до 29,511 милиарда паунд, само че вносът набъбна доста непретенциозно с 0,4% до 40,764 милиарда английски лири. Въпреки усъвършенстваната картина на английската търговия през септември, комерсиалният недостиг са разшири трагично през третото тримесечие на годината предвид на намаляване на износа с 0,2% до 152,292 милиарда паунда, до момента в който вносът набъбна с 1,6% до 161,755 милиарда паунда.

Това допуска, че английската чиста търговия би трябвало да отнеме 0,6 базисни пункта от растежа на Брутният вътрешен продукт на Англия през трите месеца до края на септември, откакто през второто тримесечие на годината позитивната чиста търговия способства с 0,4 пункта към общия стопански напредък.

Британската лира съвсем не реагира на по-добрите от предстоящото стопански данни за септември, защото те наподобява няма да доведат до възходяща проверка на предварителните данни на ONS за напредък с 0,4% на Брутният вътрешен продукт на Англия през третото тримесечие по отношение на предходните три месеца.

Инвеститорите в паунди остават внимателни предвид на несигурността към течащия и през днешния ден шести кръг от договарянията сред английските и европейските управляващи по въпроса за Брекзит.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР