Търговските застрахователи са изправени пред растящи претенции вследствие на коронавирусната

...
Търговските застрахователи са изправени пред растящи претенции вследствие на коронавирусната
Коментари Харесай

Пандемията носи загуби, но и възможности за застрахователния сектор

Търговските застрахователи са изправени пред растящи искания в резултат на коронавирусната рецесия. Но в същото време преживяват внезапно нарастване на наградите, изкушаващи компании и ветерани от промишлеността да стартират интервенции за набиране на капитал, основаване на нови компании или разширение на нови линии, написа Ройтерс. 

След урагана " Андрю " през 1992 година, офанзивите от 11 септември 2001 година и урагана " Катрина " през 2005 година се появяват нови застрахователни компании. Промишлеността се надява да повтори този развой, защото наградите нарастват заради следствията от пандемията.

Convex, застрахователна компания със седалище в Бермудите и Лондон, да вземем за пример, започва покритие за една от областите, най-засегнати от актуалната рецесия: анулацията на събития.

Много компании понижават броя на предприятията, които покриват с избрани застраховки, създавайки пространство за нови участници, съгласно зам.-изпълнителния шеф на Convex Пол Бранд.

Джон Кавана, някогашен началник на застрахователния брокер Willis Re и създател на Beat Capital - фирма за рисков капитал, която влага в застрахователния бранш, се пробва да събере средства, които могат да бъдат към 100-300 милиона паунда сред дълготрайни вложители за нови застрахователни планове.

" Ние имаме вяра, че пазарът ни дава задоволително благоприятни условия да излезем и да съберем капитал. Можем да имаме добра възвръщаемост след 5 години ", пресмята Кавана.

Апетитът на вложителите за по-висока рентабилност, когато централните банки влагат трилиони долари в стимулиращи ограничения, ги притегля към застраховката.

Застрахователният брокер Hyperion пресмята, че застрахователите към този момент са събрали към 16 милиарда $ капитал през тази година, спрямо 9 милиарда $ за същия интервал на предходната година. Въпреки че част от тази сума е за отбранителни цели, с цел да размени капитала, изгубен вследствие на вземания, застрахователите залагат на нараствания на цените, с цел да възстановят някои загуби, свързани с ковид.

Степента на презастраховане на недвижими парцели в Съединени американски щати се усили с 30% през юни и юли, пресмятат от Willis Re. 

Застрахователите Beazley, Hiscox и Lancashire пък са измежду тези, които усилиха акционерния си капитал.

Ед Нунан и Джеф Консолино, двама ветерани от промишлеността, бяха наети да ръководят застрахователя StarStone U.S. в преструктуриране на компанията майка Enstar, което включва 610 милиона $ вложения от SkyKnight Capital, Dragoneer и Aquiline.

Застрахователите, които са профилирани в поемането на затворени полици на нови клиенти и по-ефективното им ръководство, също виждат благоприятни условия.

Том Бут, изпълнителен шеф на застрахователя Darag, профилиран в случаи на спиране на бизнеса, твърди, че анулирането на събития, застраховката на изпълнителни шефове и прекъсване на активността на компании, са някои от най-засегнатите сегменти, които застрахователите могат да се опитат да възложат. 

Застрахователните центрове на Бермудите и в Лондон са подготвени да привлекат най-новия бизнес. Брайън Шнайдер, шеф на Fitch Ratings, обаче твърди, че на новите застрахователи може да им бъде мъчно да получат лицензите си задоволително бързо, с цел да се конкурират със старите.

Фактът, че пандемията продължава да се развива, също затруднява преценката на загубите и някои вложители евентуално чакат " по-голяма изясненост ", съгласно Майкъл Бът, президент на Axis Capital.

Притокът на нови компании също би могъл да смекчи „ здравината “ на пазара, създавайки предизвикателство за оцеляването на новите консуматори. От осемте застрахователи, пуснати през 1993 година след урагана " Андрю ", шест от тях са закупени от по-големи компании.

" Тези компании би трябвало да внимават, защото рискът е изменчив ", споделя Майкъл Милет, ръководещ сътрудник в шефа на застрахователни активи Hudson Structured Capital Management. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР