Търговските центрове и парковете ще бъдат отворени отново в руската

...
Търговските центрове и парковете ще бъдат отворени отново в руската
Коментари Харесай

При около 9000 нови случая дневно в Русия, Москва почва с облекчения на мерки

Търговските центрове и парковете ще бъдат отворени още веднъж в съветската столица Москва от през днешния ден, 1 юни, откакто локалните управляващи оповестиха облекчение на рестриктивните мерки в съветската столица поради ковид, съобщи Агенция Франс Прес.
Москва е епицентърът на болестта в Русия и има население от над 12 милиона души. Решението за облекченията идва откакто президентът Владимир Путин разгласи, че епидемията е минала своя пик в страната, написа БГНЕС.
Московчани бяха задължени да съблюдават строга карантина от 30 март до момента. На жителите на най-многолюдния град в Европа беше позволено да напущат домовете си за къси пътувания, с цел да пазарят, разхождат кучета или да пътуват до главните си работни места с позволение.
Докато московчани приветстваха опцията да се върнат в парковете и молове, откакто седмици бяха по домовете си, доста от тях осмяха " опита " на кмета на Москва, ориентиран към контролиране на разходките и упражненията навън на хората. Като двуседмична пробна мярка кметът Сергей Собянин съобщи, че на жителите на Москва ще бъде разрешено да се разхождат съгласно разписание, направено въз основа на домашния им адрес .
" Редовни разходки са позволени сред 9:00 и 21:00 часа, само че не повече от три пъти седмично - два пъти през делничните дни и един път през уикенда ", написа Собянин в своя блог и добави, че обстоен график ще бъде оповестен настрана.
Хората могат да спортуват сред 5:00 и 9:00 часа, само че би трябвало да носят маски, съгласно новите правила.
Московският кмет показа, че се опасява, че без ограничавания за овакантяване на домовете хората всеобщо ще излязат по улиците като през руско време.
Новите кметски правила отприщиха вълна от насмешки в обществените медии, като политическият коментатор Александър Голц ги дефинира като " чиста полуда ". Критиците акцентираха, че животът в Москва стартира да наподобява на антиутопия, сходна на описаната от Олдъс Хъксли.
Популярният комедиант Максим Галкин, който има близо 8 милиона почитатели в Instagram, пусна скеч, в който Путин и Собянин разискват " дихателен график " за жителите на Москва. Петминутната подигравка е гледана близо шест милиона пъти през последните няколко дни.
Московските локални управляващи обявиха, че няма да се позволяват всеобщи събирания по време на цялата градска карантина, която ще остане в действие минимум до 14 юни.
Още: " По-оптимистична картина с ковид в Европа, по света - не толкоз "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР