Търговските сделки на ЕС да не могат да се прилагат

...
Търговските сделки на ЕС да не могат да се прилагат
Коментари Харесай

Малко за Брекзит и много за Китай - какво предлага бъдещият комисар за търговията

Търговските покупко-продажби на Европейски Съюз да не могат да се ползват краткотрайно, преди да се е стигнало до гласуването им в Европарламента. Това бе един от дребното мнения на претендента за еврокомисар за търговията Фил Хоган по тематиката Брекзит, до момента в който евродепутатите го изслушваха в Брюксел.

Анализатори разясниха, че това може да е проблем за всяка бъдеща комерсиална договорка сред Англия и Европейския съюз. Нуждата от условен консенсус измежду политическите фамилии или най-малко част от тях би означавала, че договарянията за такава договорка ще се проточат години - надалеч оттатък времето за " временен интервал " от малко над година след Брекзит.

Напускането на Англия, което би трябвало да стане на 31 октомври, присъстваше непосредствено единствено в един въпрос до претендента ирландец - дали Еврокомисията се безпокои от заплахата Англия да желае да поема неравностойни на европейските задължения в бъдеща комерсиална договорка. Хоган увери полския народен представител Данута Хюбнер, която зададе въпроса, че тематиката ще е на напред във времето за комисията. Той обаче даде да се разбере, че обстановката в Обединеното кралство сега е неразбираема и мъчно може да се планува.

В подмяна на това той сподели корав звук към Китай и предпочитание за работа със Съединени американски щати. Вашингтон би трябвало да осъзнае, че има дълбоки връзки с Европа и общи проблеми с Китай и че партньорството с Европейски Съюз е в негов интерес, настоя той. " За танго трябват двама, " добави Хоган.

Търговската политика добавя външната, сподели Хоган. Той ще има пет целта - постоянна и основана на права комерсиална среда, фокус върху най-близките съседи на Европейски Съюз и Африка, цялостно използване на съществуващите търговски съглашения за дребни и огромни компании, обективна търговия и устойчива търговия за реализиране на климатичните цели на Европейски Съюз.

" Една избрана страна "

Във встъпителното изказване Хоган даде обещание, че ще работи, с цел да подсигурява, че търговията е обективна за европейците и основана на европейски полезности и ще се бори с дъмпинга, който се получава посредством нечестни дотации от трети страни. Нужно е Европа да се опази от нечестна конкуренция и да работи за резистентен растеж посредством комерсиалната политика.

За търговията със Съединени американски щати и въпросите на Световната комерсиална организация претендентът даде обещание " позитивен трансатлантически дневен ред " и опит за " оживление " по съглашението сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и посегашния ръководител на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер от предходната година. Идеята бе да се задълбочи икономическото съдействие за отбягване на нови мита. " Не бива да губим огромната картина. Търгуваме за 3 милиарда евро дневно със Съединени американски щати и връзката ЕС-САЩ остава най-голямата и задълбочена в света. "

Кандидатът също по този начин съобщи, че ще желае да работи с Вашингтон за " общи цели ", мключтелно въпроси, свързани с " избрана страна ", субсидираща държавни предприятия. (Журналисти, които наблюдават чуването, заподозряха, че става дума за Китай.)

Хоган даде обещание действителна " взаимност " в работата с Китай - това би изключило китайски компании от публични поръчки в Европейски Съюз, в случай че Пекин не отвори пазара си за европейски поръчки. До края на другата година той се надява да реализира капиталово съглашение по разнообразни тематики от дотациите до неналичието на взаимност. Кандидатът за комисар съобщи предпочитание да разиска и тази тематика, и промяната в СТО на среща в Шанхай на 5 ноември, където среща високопоставени представители на страната, макар че съчетанието сред двете ще е " огромно предизвикателство. "

Търговия и полезности

Основен приоритет ще е модернизацията на Световната комерсиална организация - по този начин, че тя да се укрепи " в основни области ", в това число дотации, насилствен трансфер на технологии и споразумяване на разногласия. " Многостранният метод е в ДНК на Европейския съюз, " сподели той.

Важно е също така търговията да оказва помощ за поощряване на полезностите на Европейски Съюз - отбрана на околната среда, трудовите права, отбраната на дамите и децата. Пример е отношението му към договорката с комерсиалния блок Меркосур, чиято ратификация бе забавена от пожарите в Амазония, повдигнали въпроси за готовността на Бразилия да работи за запазване на околната среда. Хоган изясни, че позицията на Главен чиновник за използване на комерсиалните въпроси в комисията (създадена по гледище на Франция) ще подсигурява, че сътрудници като Меркосур почитат разпоредбите и оказват помощ за задачите на Организация на обединените нации за устойчивото развиване.

Друга концепция е да се основат специфични платформи, с които да се приказва за опциите за търговия на дребните и междинни предприятия в Европейски Съюз. Общо 70 хиляди от тях изнасят продукция отвън блока.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР