Търговските рестрикции на САЩ срещу Huawei продължават вече няколко месеца.

...
Търговските рестрикции на САЩ срещу Huawei продължават вече няколко месеца.
Коментари Харесай

САЩ удря Huawei с нова порция санкции

Търговските рестрикции на Съединени американски щати против Huawei не престават към този момент няколко месеца. Сега наподобява, че връзките сред китайската компания и администрацията на Доналд Тръмп не престават да се усложняват.

Вчера, 7 август, Белият дом разгласи, че се постанова нова възбрана върху търговията на всички федерални институции и предприятия с Huawei.

Постановлението влиза в действие от 13 август и гласи, че американските компании и институции нямат право да купуват телекомуникационна техника и средства за наблюдаване от Huawei, ZTE и още три китайски компании, написа CNET.

От Huawei незабавно разясниха новата разпоредба и оповестиха, че са очаквали сходно решение от страна на Съединени американски щати.

В известието на компанията се споделя, че тя ще продължи да се бори за правата си против неконституционно съобразните ограничения на Съединени американски щати.

Нещо повече, от Huawei декларират, че новата възбрана няма да помогне на Съединени американски щати в напъните за запазването на националната сигурност на страната и е просто следващият инструмент в комерсиалната война сред Китай и Америка.

Според Huawei новите рестрикции ще афектират най-много хората, живеещи в по-откъснати региони в Съединени американски щати, където мрежите мощно разчитат на хардуера и инфраструктурата на Huawei. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР