Търговските преговори между Китай и САЩ ще бъдат възобновени в

...
Търговските преговори между Китай и САЩ ще бъдат възобновени в
Коментари Харесай

Търговските преговори между Китай и САЩ ще бъдат възобновени другия месец

Търговските договаряния сред Китай и Съединени американски щати ще бъдат обновени в "началото на октомври " във Вашингтон, съобщи китайското министерство на търговията, представено от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че следващият кръг от договарянията, който в началото бе планувано да се състои този месец, ще се организира, откакто на 1 септември двете страни си постановиха взаимно спомагателна мита на реципрочна основа.

В малко официално съобщение китайското министерство на търговията заяви, че основният договарящ на страната, вицепремиерът Лю Хъ, е разговарял тази заран с американския непрекъснат търговски представител Робърт Лайтхайзър и с министъра на финансите Стивън Мнучин.

"Двете страни се споразумяха да проведат тринайсетия кръг от икономическите и комерсиалните съвещания на високо ниво сред Китай и Съединените щати във Вашингтон при започване на октомври и да поддържат тясна връзка ", се споделя в текста.

При предходния кръг от договарянията, в края на юли в Шанхай, двете най-големи стопански системи в света се схванаха да се срещнат още веднъж в Съединени американски щати през септември, само че не оповестиха точна дата.

От повече от една година Китай и Съединените щати водят комерсиална война, при която си постановиха една на друга наказателни мита върху годишен стокообмен за над 360 милиарда $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР