Търговските номера са много често срещани сред склададжиите, които продават

...
Търговските номера са много често срещани сред склададжиите, които продават
Коментари Харесай

Готвите се за зимата? Тогава внимавайте, вижте какви номера въртят търговците на дърва

Търговските номера са доста постоянно срещани измежду склададжиите, които продават дърва. Много от тях да вземем за пример изрично не желаят да отговорят на журналистически въпроси. Хората обаче споделят най-различни способи, по които са били излъгани, написа Флагман.

Мокренето на дървата е един от обичаните способи на неточните търговци. То нормално се прави вечер, с цел да има време дървото да попие влагата и надлежно да тежи повече, тъй като складовете работят най-вече на тонажи.

Друг прийом е номерът с килограмите. Потърпевши декларират, че това може да се случи по няколко метода.

Единият е, когато звъннете по телефона на даден склад и си поръчате да речем 3 тона дърва и тъй като това е доста количество, при вас идват с до половин звук по-малко.

Как? Ами просто, до момента в който са ви товарили стоката, този половин звук е останал в склада, а вие няма по какъв начин да изтеглите дървата откакто ви ги докарат и ето, че още един търговец или недобронамерен служащ в склада прибира едни чисти пари в джоба. Това е при положение, че дори не сте отишли до склада. В сходен вид, само че в подобен, в който въпреки всичко отивате на място, теглят ви стоката пред вас и вие си тръгвате удовлетворен да чакате да дойдат, също крие рисковете си.

Според айтозлия, който счита, че е бил излъган, доста постоянно водачите играят комбина с разтоварачите и някъде по пътя на добре прикрито място, още веднъж се изгубва половин звук. Затова към този момент патили хора вършат следното, колкото и да е изнервящо и отнемащо време – наблюдават целия развой. От тегленето на дървата в склада, качването им в камион, пътуването с тях и разтоварването им пред дома.

Според други препатили при нагоре упоменатите плътни и пространствени кубици също има благоприятни условия за неточни практики. Една от тях е оставянето на празно пространство сред дърветата, по този начин на пръв взор имате мечтаното количество дърва, само че ви удрят в тонажа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР