Търговските конфликт по света сложиха прът в икономическата инверция и

...
Търговските конфликт по света сложиха прът в икономическата инверция и
Коментари Харесай

Световната икономика се запътва към най-лошата си година от десетилетие

Търговските спор по света сложиха кол в икономическата инверция и изпратиха растежа към невиждани от финансовата рецесия насам ниски равнища. Правителствата не вършат задоволително, с цел да защитят стопанските системи от дълготрайни вреди, предизвестява Организацията за икономическо съдействие и развиване, представена от Bloomberg.

Организацията понижи съвсем всички стопански прогнози, които направи преди единствено четири месеца. Според отчета, протекционистките политики вредят от ден на ден на настроенията на бизнес и консуматори, както и на вложенията. Рисковете за финансовите пазари не престават да порастват.

В новата си прогноза Организацията за икономическо сътрудничество и раз счита, че международната стопанска система ще нарасне с едвам 2,9 % през тази година.

" Бъдещето на международната стопанска система става все по-несигурно ", споделят от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.Организацията е последната институция, която бие тревога по отношение на положението на международната стопанска система. През последните две седмици Федералният запас, Европейската централна банка, Централната банка на Китай и още доста отхлабиха политиката си, с цел да поддържат търсенето, като в това време приканиха държавните управления за фискални тласъци.

Производственият бранш е най-тежко обиден от забавянето, породено от комерсиалната война сред Съединените американски щати и Китай. Сектор услуги се оказва извънредно резистентен, само че Организацията за икономическо сътрудничество и раз предизвестява, че продължавата уязвимост в промишлеността ще натежи над пазара на труда, приходите на семействата и техните разноски.

Допълнителни опасности идват от вероятно по-силно закъснение на Китай и Brexit без договорка, което може да вкара Острова в криза и да понижи доста растежа в Европа. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР