Търговските авиокомпании отчитат 2017 г. като най-безопасната за пътуванията със

...
Търговските авиокомпании отчитат 2017 г. като най-безопасната за пътуванията със
Коментари Харесай

2017 година е най-безопасната за пътуванията със самолет

Търговските самолетни компании регистрират 2017 година като най-безопасната за пътуванията със аероплан. През цялата година няма нито една злополука с пътнически аероплан и то в случай, че през 12-те месеца са осъществени най-вече полети в историята, демонстрират 2 обособени изследвания в сектора.

Въпреки високите равнища на сигурност на пътническите самолети, специалистите считат, че " изключително " ниското равнище на злополуки се дължи най-много на шанс.

Товарните транспорти обаче са взели жертви. Според данните са се случили 10 съдбовни случая, довели до 79 смъртни случая през предходната година. Това е доста по-малко от 16-те произшествия, лишили 303 живота през 2016 година

Най-тежката злополука за 2017 година се случи през януари, когато турски товарен аероплан се разруши в село в Киргизстан, убивайки екипажа си от 4 души и 35 души на земята.

Инцидентът с най-вече смъртни случаи на борда се случи точно на Нова година, когато аероплан на костариканската Nature Air се разруши в западната част на страната, което докара до гибелта на 12 пасажери и екипажа.

В отчетите обаче не са включени произвествията с военни самолети или хеликоптери. Именно поради това в тях е пропусната най-тежката самолетна злополука през годината - тази на бирманския военнотранспортен аероплан Y-8 през юли, която докара до гибелта на 122 души.

Подобряване на сигурността

През последните 2 десетилетия смъртните случаи в авиотранспорта непрестанно падат. През 2005 година по света има повече от 1000 смъртни случая при пътнически транспорти.

Последният съдбовен случай с пътнически аероплан се е случил през ноември 2016 година в Колумбия, а последната злополука с пътнически аероплан, лишила над 100 живота, се е случила в Египет година по-рано.

Според данните това е единственият случай с съдбовен край от 7.36 млн. полета.

" От 1997 година насам междинният брой на самолетните произшествия самолетите демонстрира непрекъснат и резистентен спад, най-много с помощта на продължаващите старания за сигурност от интернационалните авиационни организации и авиоиндустрията ", споделя Харо Ратнер, президент на Aviation Safety Network.

Според данните на специалисти сега има една смъртоносна злополука на всеки 16 млн. полета. " 2017 беше най-сигурната година за авиацията ", съобщи Ейдриън Йънг, само че добави, че гражданската авиация към момента носи " доста огромни опасности ".

Той уточни новите технологии, измежду които са опасенията, че литиево-йонните акумулатори може да провокират пожар на борда, както и проблемите на психологичното здраве и умората, измежду главните рискови фактори за промишлеността. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР