Търговски вериги, които държат 50-60 процента от пазара на хранителни

...
Търговски вериги, които държат 50-60 процента от пазара на хранителни
Коментари Харесай

Министър Гечев: Краве сирене се доставя за 5,64 лв., но във веригата се предлага по 10,79 лв.

Търговски вериги, които държат 50-60 % от пазара на хранителни артикули, изкривяват пазара и завишават цените изкуствено, сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев пред публицисти в Министерския съвет.

По думите му вериги излизат с подвеждаща или погрешна информация за цената и размера на стоката. Също по този начин артикули – импорт от Турция, Гърция или други страни, се афишират за български, добави ръководителят на КЗП.

Министърът на стопанската система Никола Стоянов уточни, че от месеци има срещи с търговци и производители по тематиката за цените на стоките. Като министър съм заявил, че съм в отбрана на бизнеса, само че ще бъда праволинеен към нелоялни практики, които водят до несправедливи цени за хората. Всеки участник във веригата на доставки трансферира виновността към другите, въпреки че всички виждат, че има проблем. Ние ще намерим информацията по длъжностен път и ще забележим кой е прав и кой е крив, съобщи министърът. Имаме информация какъв брой костват стоките в чужбина и по тази причина разпоредих на комерсиалните аташета да събират информация, тъй като не може напълно да сме сигурни в информацията, получавана от жители, сподели Никола Стоянов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР