Търговски дружества на територията на целия ЕС ще могат да

...
Търговски дружества на територията на целия ЕС ще могат да
Коментари Харесай

Регистрираме онлайн фирма в ЕС за пет дни

Търговски сдружения на територията на целия Европейски Съюз ще могат да се записват онлайн единствено за пет дни. Това съобщи евродепутатът Емил Радев.

Новите правила за регистрация на компании ще важат в границите на целия съюз, а ООД и ЕООД към този момент са сдруженията, познати у нас, които попадат в обсега на директивата. Поради по-сложните процеси при акционерните сдружения към този момент те няма да влизат в обсега й. Става дума за инструкция, която се преглежда от правната комисия в Европарламента. Може да стане факт след Нова година, като по-късно има гратисен интервал за всяка обособена страна.

„ Таксите ще бъдат минимални, с цел да покриват разноските, сега има доста високи такси в някои държави-членки. Всяка страна ще може да желае някои спомагателни неща. Те ще показват обществено образцов правилник, с цел да може да се попълнят бланки и по този начин ще е елементарно и на ниска цена “, изяснява пред „ Монитор “ Радев.

Той добави, че се чака смяната да икономисва на дребните и междинни предприятия годишно към 80 млн. евро. "В момента единствено 17 държави-членки на Европейски Съюз имат опция за онлайн регистрация на сдружения. С директивата за потреблението на цифровите принадлежности в дружественото право на процедура ще се вкара опция в целия Европейски Съюз за отдалечена цифрова регистрация ", прецизира Радев.

"Ще могат да се записват онлайн клонове на сдружения в други държави-членки. След като смяната стане факт, ще се заплащат отдалечено и регистрационните такси, които ще са едвам покрият административните разноски. Също по този начин ще е допустимо да се изкарват типови мостри на дружествени контракти, устави, без да се постанова потреблението на огромна квалифицирана правна помощ, да може всеки да записва сдружение онлайн в друга държава-членка ", изяснява евродепутатът.

По думите на Емил Радев тези нововъведения ще са от изгода за дребните и междинни компании, които се занимават с онлайн търговия. "Когато купувачът има пред себе си компания, работеща онлайн, с регистрация в неговата страна, ще се отнася с по-голямо доверие към нея ", посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР