Търговски делегации от Китай и САЩ продължават да преговарят и

...
Търговски делегации от Китай и САЩ продължават да преговарят и
Коментари Харесай

Тръмп за митата върху китайски стоки: Ще спечелим битката

Търговски делегации от Китай и Съединени американски щати не престават да договарят и ще се срещнат през септември, само че увеличените мита върху китайски артикули, планувани да влязат в действие на следващия ден, няма да бъдат отсрочени, съобщи президентът Доналд Тръмп, представен от Ройтерс.

"Ние ще спечелим борбата ", сподели Тръмп пред кореспонденти във Вашингтон през вчерашния ден, преди да замине за резиденцията Кемп Дейвид. "Преговаряме с Китай, планувани са срещи, водят се телефонни диалози. Срещата през сепетмври остава в действие, не е анулирана ", добави той. Дата за въпросната среща не е планувана, отбелязва Ройтеркс.

Допълнителните мита влизат в действие на 1 септември и Тръмп съобщи, че това не се е трансформирало, макар помирителния звук на двете страни през последните дни. "Те са годни ", сподели той в отговор на въпросите на репортерите. Новите мита от 15 % върху китайския импорт няма да имат гратисен интервал за директните артикули, заяви федералната работа за митнически надзор и гранична защита на уеб страницата си през вчерашния ден, съобщи Ройтерс.

Агенцията, която събира такива мита, съобщи, че новите цени ще влязат в действие, както е планувано, в 00,01 ч. локално време (04,01 ч. по Гринуич) в неделя, обхващайки целия лист от наранени артикули, които до момента бяха пощадени - битова електроника, в това число смартчасовници, тв приемници с плосък екран, обувки, текстил, хранителни артикули, мебели. В предишното организацията оферираше къс интервал, през който стоките, които към този момент са в пренос, можеха да влязат в пристанищата, без да бъдат обложени с спомагателните мита, разяснява Ройтерс.

Тръмп сподели още, че съгласно него в обстановката в Хонконг е щяло да има доста по-лошо принуждение, в случай че не е била комерсиалната война на Съединени американски щати с Китай, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП. Президентът вижда връзка сред продемократичните митинги и комерсиалните договаряния. Според него комерсиалните договаряния "смъкват температурата ". Китай желае да подписа договорка и "знае, че би ни сложило в доста неприятна позиция, в случай че липсва човечен метод в оправянето с проблемите " в Хонконг, добави той, като акцентира, че ясно е посочил това на Пекин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР