Търговската война на САЩ и Китай вече влияе на доставкитеПо-достъпните

...
Търговската война на САЩ и Китай вече влияе на доставкитеПо-достъпните
Коментари Харесай

Apple започна да продава индийски iPhone в Европа

Търговската война на Съединени американски щати и Китай към този момент въздейства на доставките

По-достъпните като цена iPhone 7 смарт телефони идват от заводите на Wistron в Индия (снимка: Apple)

Apple пусна iPhone устройства, създадени в Индия , на пазарите в Европа, оповестява Economic Times , като се базира на осведомени източници от промишлеността.

Компанията Wistron сглобява айфоните на Apple в индийски цех. Досега производството на сходни устройства беше предопределено за локалния пазар, с цел да се избегнат налозите върху вноса. Но наподобява комерсиалната война на Съединени американски щати и Китай е трансформирала проектите на Купертино.
още по тематиката
Става дума за модели iPhone 6s и iPhone 7, които се оферират доста по-евтино от сегашните флагмани на Apple. Тези смарт телефони към този момент се изнасят и в Европа.

Тайванският колос Foxconn също асемблира iPhone устройства в Индия, само че това са по-скъпи модели и те към момента не се изнасят от страната.

Според източниците, сега износът на индийските айфони доближава 100 000 броя месечно. Apple придвижи част от активността си в Индия преди няколко месеца, трансформирайки страната във втори център за асемблиране на iPhone след Китай.

Цитираните размери към момента са дребни, на фона на тримесечните продажби на Apple, които възлизат на десетки милиони. Но евентуално индийското произвеждане на iPhone ще нараства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР