Търговската война между САЩ и Китай се разгаря, след като

...
Търговската война между САЩ и Китай се разгаря, след като
Коментари Харесай

Тръмп наложи по-високи мита на Китай, търговската война се разгаря

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай се разгаря, откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи по-високи мита за китайски импорт, в сравнение с беше определил по-рано. Това стана, откакто Пекин разгласи нови контрамита за американски артикули на стойност 75 милиарда $. Американски анализатори показват, че методът на Тръмп нанася вреди на американската стопанска система и може да окаже въздействие в международен мащаб.

Поредният рунд от комерсиалната битка сред Вашингтон и Пекин потопи главните показатели на " Уолстрийт " в последния работен ден на седмицата. За това способства туит, с който Доналд Тръмп подреди на американските компании да търсят други възможности за производството в Китай.
Драйдън Пенс, финансист: На пазара има неизясненост - какво ще направи Тръмп по-нататък? Това основава опасения и неустановеност.
Тръмп разгласи, че подвига митата, планувани за китайски импорт от първи септември от 10 на 15%. Освен това от първи октомври други артикули, за които в този момент има 25-процентни мита, ще бъдат облагани с 30 на 100.

Пекин, който ден по-рано вкара нови контрамита за американски артикули, предизвести Вашингтон да не подхваща неправилни дейности. Кой ще надделее в рисковото надцакване? Тръмп няма съмнения.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Имаме дребна свада с Китай и ще спечелим. Мисля, че митата ни правят добра работа. Хората още не го схващат.
Анализатори разясняват, че комерсиалният спор се трансформира в персонален двубой сред Тръмп и китайския президент Си Дзинпин, в развой без ясна тактика и последна цел.

Ако Тръмп употребява митата за политически цели, това е рисково за целия свят, сподели през днешния ден в Биариц Доналд Туск.
Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет: Съгласен съм с някои коментатори, че Китай е предизвикателство за всички нас. Но в международен подтекст имаме потребност от съдействие, а не от спор.
Извън това Тръмп нападна остро шефа на Федералния запас Джером Пауъл и сподели, че не е удовлетворен от работата му
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Дали желая да подаде оставка? Да кажем по този начин: Ако изиска, няма да го спра.
Има и мнения, че в случай че президентът не охлади реториката и не потърси договорка с Пекин, комерсиалната война може да осуети очакванията му за преизбиране.
 Тръмп готви отговор на митата на Китай Тръмп готви отговор на митата на Китай
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание бърз отговор на решението на Китай да стартира да ползва нов кръг от мита за артикули от Съединени американски щати и сподели на американскит...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР