Търговската верига опроверга спекулации, свързани с назначението на неин служител

...
Търговската верига опроверга спекулации, свързани с назначението на неин служител
Коментари Харесай

Лидл се отстрани от скандал с назначението на техен служител на държавен пост

Търговската верига опроверга спекулации, свързани с назначението на неин чиновник за шеф на Агенцията по храните

Търговската верига "Лидл " излезе с позиция против неточни медийни изказвания, че назначението на нейния досегашен чиновник Георги Николов за шеф на Агенцията за публични поръчки да е поради продажба на витамини и хранителни артикули на компанията с досегашно присъединяване на премиера Кирил Петков, съобщи

Внушения, че въпросните артикули са пуснати в продажба в комерсиалната мрежа на "Лидл " през миналата седмица и това е довело до назначението на Николов, направиха няколко медии, а от веригата магазини в този момент изясняват, че това не е правилно.

"Първите продажби на тези артикули в магазините ни са от месец август 2020 година, като процесът на договаряне с производителя надалеч предхожда този интервал. Цитираните в медийните изявления артикули са с производител и под марка на българско юридическо лице, а не лични разработки и марки на "Лидл България ". Процесите ни на договаряне, включването им в асортимента и позициониране в седмична листовка са дълготрайни и датират надалеч преди господин Петков да влезе в политическия живот. Нещо повече, продуктите от тази линия се оферират и в редица други търговски вериги, дрогерии и аптеки. Те са част от продуктова категория, която включва необятна гама продукти за имунната система – включително хранителни добавки, чайове, витамини и други, и чието предложение в търговски акции обичайно се прави през зимния сезон ", показват от "Лидл ".

Дружеството коментира още, че Георги Николов, който е бил техен дълготраен чиновник, в нито един миг не е бил шеф, легален представител или управител с обща подготвеност по активността на сдружението. Той е ръководел сектор "Експанзия " в компанията, който е способен в придобиването на парцели и строителството на магазините на "Лидл България ".

"Заявяваме, че изказванията, че в своята активност той е имал опция да взаимодейства и въздейства на работата на сектор "Стоково доставяне ", който е виновен за включването на артикули в асортимента на сдружението и рекламирането им за продажба в магазините ни, са безусловно несъстоятелни и манипулативни. Също по този начин държим да подчертаем, че "Лидл България " в никакъв случай не е взела участие в процедури по публични поръчки и не възнамерява да взе участие в такива ", декларират още от компанията.

Тя добавя, че ще се пази с всички законови средства от голословни изказвания за присъединяване в незаконосъобразни дейности или каквито и да било форми на политическа корупция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР