Търговската верига МЕТРО отвори в София логистичен център за доставки

...
Търговската верига МЕТРО отвори в София логистичен център за доставки
Коментари Харесай

МЕТРО отвори нов логистичен център за 4 милиона лева

Търговската верига " МЕТРО " отвори в София логистичен център за доставки на хотели и заведения за хранене. Той се простира на над 6000 кв. м, а инвестицията е повече от 4 млн. лв.. Логистичният център предлага 3000 типа артикули и открива общо 120 нови работни места - 70 в базата и 50, които ще се грижат за доставките.

Денонощни поръчки с нова система

Благодарение на специфична онлайн система за електронни поръчки, клиентите на " МЕТРО " могат да декларират непрекъснато нужните за заведения храни и питиета. Заявките се получават на платформата за дистрибуция на хранителни артикули. Поръчките се сортират и подреждат в специфични контейнери и до сутринта на идващия ден се доставят от камионите на комерсиалната верига до вратата на обектите.

Иновативната система икономисва на хотелиери и ресторантьори времето за пътешестване и извършване на покупки в магазин и понижава транспортните им разноски. Тя е основен приоритет и за самата комерсиална верига.

" Работата на хотелиерите, ресторантьорите и кетъринга не е лесна. Те би трябвало да се оправят с голям брой артикули, потребителски условия и снабдители. Платформата оказва помощ на нашите клиенти да спестят сила, да обслужват по-добре своите клиенти, да се концентрират върху ръководството на своя бизнес ", изясни Атила Йенисен, изпълнителен шеф на " МЕТРО България ".

 Логистичният център предлага 3000 типа артикули
Източник:

Логистичният център предлага 3000 типа артикули

Партньор на европредседателството

Компанията ще си партнира и с страната за доставката на храни и питиета на формалните събития по време на българското председателство на Европейски Съюз. Над 22 000 посетители ще посетят страната ни по време на шестте месеца на европредседателството.

" За нас това партньорство и основаването на този логистичен център са значими. Той ще работи с хотелите, които ще обслужват председателството, изключително този, който ще обслужва ВИП гостите ", съобщи министърът, отговарящ за българското председателство Лиляна Павлова.

В услуга на хотелите и заведенията за хранене

" Големите хотели и заведения за хранене имат потребност от сигурен снабдител, който им предлага качествени артикули и решения, с които да ни даде опция да насочим силата си и се фокусираме върху обслужването на клиента. МЕТРО ни обезпечава тъкмо това с платформата си за доставки ", уточни Андрей Стоилов, президент на Българската асоциация на професионалните готвачи.

Над 390 000 бизнес клиенти, измежду които магазини, дребни търговци и компании, както и над 6000 ресторанта, разчитат на " МЕТРО " за своите доставки. Очаква се цифрата на обслужваните посредством новата система клиенти да надвиши 1000 през идната година.

До началото на лятото компанията ще открие още един подобен логистичен център във Варна.

Местни производители

Търговската верига промени бизнес модела си за доставяне с плодове, зеленчуци и месо, като стартира да доставя в магазините си артикули непосредствено от локални аграрни производители. В рамките на плана над 200 аграрни производители на плодове и зеленчуци, както и над 100 производители на месо развиват подбрани сортове и разнообразни типове скотски артикули, подобаващи за клиентите на компанията.

" Метро България " залага и на развиването на биопродуктите, предлагайки в обектите си над 1500 хранителни и нехранителни биосертифицирани артикули. Над 100 от тях се създават под лична марка - Fine Life Bio.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР