Търговската верига Lidl изтри съобщение във Фейсбук, с което се

...
Търговската верига Lidl изтри съобщение във Фейсбук, с което се
Коментари Харесай

Lidl се извини за дупката си е дупка, имало обидени дами

Търговската верига Lidl изтри известие във Facebook, с което се популяризират гевречета и донъти, откакто бяха отправени рецензии, че то е обидно за дамите, съобщи ДПА. Компанията популяризираше тестените произведения с изречението " дупката си е дупка ", осведомят няколко немски медии, което припомня за сексистка фраза, когато се приказва за евентуален полов сътрудник.

На рекламата са показани геврек и донът с изречението: " И донътите, и гевречета са вкусни. Без значение сладки или с подправи. " Потребителите подлагаха на критика фразата " дупката си е дупка " като груба и обидна за дамите.

 

В неделя вечер екипът на " Лидл ", отговарящ за обществените мрежи, отстрани рекламното известие и написа опрощение. Компанията показва, че е желала единствено да внесе развлечение. " Бихме желали да се простим на всички, които са се почувствали наранени, и ще се опитаме в бъдеще тонът ни да е по-адекватен, " написа комерсиалната верига.

Според представител няколко тъжби са били получени от немския съвет по рекламата. Съветът е почнал съответната процедура и ще изиска от " Лидл " да разяснява проблема, сподели говорителката.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР