Търговската верига Карфур, която доскоро оперираше и в България, но

...
Търговската верига Карфур, която доскоро оперираше и в България, но
Коментари Харесай

Карфур затваря първи магазин в Румъния

Търговската верига " Карфур ", която до неотдавна оперираше и в България, само че разгласи банкрут и закри всичките си магазини у нас, стартира да затваря свои обекти и в прилежаща Румъния.

Бизнесът на френската компания у нас се ръководеше от гръцката Marinopoulos и българското й поделение " КМБ България ". Те участваха на българския пазар съвсем 10 година, само че неприятното ръководство и насъбраните огромни отговорности към страната, кредитори и снабдители доведоха до неплатежоспособност на двете сдружения.

 Собственикът на магазините
Голяма верига хипермаркети разгласи банкрут

Гръцката компания Marinopoulos е поискала от съда отбрана от кредитори

В Румъния обаче " Карфур " самичък управлява бизнеса си и е вторият максимален (след Kaufland) търговец на дребно в страната. Компанията регистрира 1.8 милиарда евро оборот за последната финансова година, което е растеж от 10% на годишна база.

Carrefour обаче среща мощна конкуренция на вериги като Auchan, Cora, Mega и Lidl, а хипермаркетът на френската компания в комерсиалния център Vitantis в Букурещ ще бъде закрит на 15 януари.

 Веригата
Веригата " Карфур " банкрутира

Българското й сдружение влезе в процедура по неплатежоспособност

" След деликатен и аргументиран разбор ние се съгласихме с нашия сътрудник Revetas Capital да затворим хипермаркета " Карфур " в комерсиалния център Vitantis, отчитайки смяната в пазарната среда и желанията на нашите клиенти в региона през 10-те му години на работа ", оповестяват от френския търговец на дребно.

Макар че е един от най-големите обекти в Румъния, наподобява комерсиалният обект е недоходоносен, което постанова и закриването му. Служителите в него няма да бъдат съкращавани, а ще бъдат преместени в други обекти на " Карфур " по техен избор.


" Карфур " купува " Билла ". В Румъния

Съветът по конкуренция позволи договорката

Затварянето евентуално няма да повлияе съществено и на цялостния бизнес на компанията в северната ни съседка.

" За нас към момента е приоритет да се развиваме и влагаме на локално равнище, както направихме през 17-те години, откогато присъствахме в Румъния, откривайки над 26 супермаркета и 1 нов хипермаркет в Ръмнику Вълча през 2017 година и ставайки третият максимален шеф в Румъния с над 17 000 чиновници ", показва френският търговец на дребно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР