Търговската политика на администрацията на президента Доналд Тръмп срещу Китай

...
Търговската политика на администрацията на президента Доналд Тръмп срещу Китай
Коментари Харесай

Политиката на наказателни мита на Тръмп няма да проработи, предупреди МВФ

Търговската политика на администрацията на президента Доналд Тръмп против Китай с въвеждането на наказателни мита и отслабването на $ няма да оказват помощ за премахването на комерсиалните несъответствия, предизвестиха икономисти от Международния валутен фонд (МВФ), представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

С извънредно пряк звук основният икономист на фонда Гита Гопинат и двама нейни сътрудници показват, че икономическата политика на Белия дом е контрапродуктивна и ще забави международната стопанска система.

Митата ще имат негативно влияние както върху американската, по този начин и върху международната стопанска система, защото ще подкопаят доверието на фирмите и вложенията и ще дезорганизират веригите за доставки. Едновременно с това ще се покачат разноските и на производителите, и на потребителите, акцентират икономистите в обява в блог.

Гопинат и откривателите Густаво Адлер и Луис Кубеду предизвестяват също по този начин за заплахата от друга концепция, излагана постоянно от Тръмп в " Туитър ": намаляване на $, с цел да станат американските артикули по-конкурентоспособни. Според тях такива тактики са мъчно използвани и се оказват неефективни. Освен това те допълват, че оказването на напън върху централната банка, с цел да намали лихвите, също няма да докара до упования резултат.

МВФ отбелязва, че също така в международната комерсиална система доста артикули са в долари, което частично обезврежда резултата от отслабването на щатската валута.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР