Търговска война не отговаря на интересите на Пекин и Вашингтон,

...
Търговска война не отговаря на интересите на Пекин и Вашингтон,
Коментари Харесай

Пекин: Търговска война между Китай и САЩ ще бъде самоубийство

Търговска война не дава отговор на ползите на Пекин и Вашингтон, защото в сходни спорове няма спечелили. Това съобщи представител на китайското министерство на външните работи, представен от ТАСС.

Позицията е в отговор на изказването на основния пълководец на Белия дом Стив Банън, че Съединени американски щати са в "икономическа война " с Китай.

Пътят към комерсиална война няма бъдеще, той не е в полза на никоя от страните. Никой не може да излезе от комерсиална война като победител. Надяваме се, че съответните страни няма да преглеждат или да се пробват да вземат решение проблеми на 21 век с мислене от 19 или 20 век, съобщи представителят. Пекин акцентира решимостта си да поддържа съдействието със Съединени американски щати във всички сфери.

Банън съобщи в изявление за "Американ проспект ", че Съединени американски щати и Китай са в "икономическа война ".
"Те не се пробват да крият какво вършат. Един от нас ще бъде хегемон до 25 или 30 години и това ще бъде Китай, в случай че продължим по този път ", твърди той пред осведомителния уебсайт с лява устременост.

Банън показва също, че за тази икономическа война с Китай Вашингтон има намерение да ползва ситуациите от раздела 301 от Закона за търговията от 1974 година. Този раздел дава на президента на Съединени американски щати правото да взема всички нужни ограничения за битка с политиката, законодателството или дейностите на непозната страна, които вредят на американската търговия и са в нарушаване на интернационалните съглашения.

В случая с Китай, показва стратегът на Белия дом, става дума за нарушавания на интелектуалните права на работещите в тази страна американски компании, а също и за понижаване на цените на стоманата и алуминия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР