Търговска верига ЗОРА приема изключително сериозно препоръките на Министерство на

...
Търговска верига ЗОРА приема изключително сериозно препоръките на Министерство на
Коментари Харесай

Търговска верига ЗОРА с изключителни мерки в борбата с COVID-19 СНИМКИ

Търговска верига ЗОРА приема извънредно съществено рекомендациите на Министерство на здравеопазването на Република България. В тази връзка, без да основава непотребна суматоха, компания ЗОРА предприе бързи и ежедневни систематични ограничения за запазване от заразяване с COVID-19 на всички клиенти, посещаващи комерсиалните обекти и на чиновниците, работещи в ЗОРА.


Всички чиновници в магазините на ЗОРА, които са в непрекъснат контакт с клиентите, имат задължението да не позволяват повече от 5 клиенти по едно и също време в комерсиалните зали, с цел да не се получава скупчване на доста хора на едно място.

Касиерите и чиновниците, работещи в директен допир с парични средства, работят със защитни ръкавици и защитни маски, които се подменят на 2 часа. Продавач-консултантите би трябвало да контактуват с клиентите при отдалеченост от 1,5-2 метра. Често докосваните повърхности и уреди от клиенти се дезинфекцирани непрекъснато.





Търговските зали в обектите на ЗОРА се дезинфекцират най-малко 2 пъти дневно и 4 пъти през работния ден се дезинфекцират и почистват повърхностите при касовата зона, входни порти, сервизни пространства, до които посетителите имат директен достъп.

Шофьорите, доставящи закупена стока до клиентите, са оборудвани с защитни маски и ръкавици, които сменят от време на време. Осъществяват контакт с клиенти и конрагенти при отдалеченост 1,5-2 метра.

Минимум 2 пъти денем се дезинфекцират кабините на транспортните средства.

Във всички търговски обекти на ЗОРА с приключването на работния ден наложително се прави главно разчистване и стерилизация на всички зали и прилежащи пространства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР