Търговията се срина отчасти заради официалния празник в Югоизточна Азия. Цените

...
Търговията се срина отчасти заради официалния празник в Югоизточна Азия.
Цените
Коментари Харесай

Петролът и газът се сринаха в понеделник


Търговията се срина частично поради формалния празник в Югоизточна Азия.

Цените на петрола паднаха с към 1 $ в понеделник. Причината за това е нестабилната търговия, терзанията от криза и Коронавирус рестриктивните мерки в Китай, съобщи Reuters.

Фючърсите на суровия нефт Brent паднаха с 0,82 $, или 0,8%, до $106,20.

Фючърсите на американския недопечен нефт WTI се намалиха с $1,04, или 1%, до $103,75.

Търговията се срина частично поради формалния празник в Югоизточна Азия.

От страна на предлагането пазарът остава неустойчив по отношение на проектите на западните страни да лимитират още доставките на съветски нефт, а в това време президентът на Русия Владимир Путин предизвести, че по-нататъшните наказания могат да доведат до „ пагубни “ последствия на световния енергиен пазар.

Газът със спад близо 12%

Цената на газа в Европа спадна с близо 12% след известието на Канада, че ще върне ремонтираната турбина на Siemens за газопровода "Северен поток ", сочат данни на Междуконтиненталната стокова борса (ICE) в Лондон.

Стойността на августовските фючърси в газоразпределителния център TTF в Нидерландия доближи 1620 $ за 1000 кубични метра или 154,5 евро за МВтч (по настоящия обменен курс на еврото към долара).

От през днешния ден доставките на съветски газ през газопровода "Северен поток " за Европа краткотрайно стопират за 10 дни за планова поддръжка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР