Търговията с инвестиционно злато отбеляза исторически рекорди през отминаващата година.

...
Търговията с инвестиционно злато отбеляза исторически рекорди през отминаващата година.
Коментари Харесай

Търговията с инвестиционно злато регистрира исторически рекорди в коронакризата

Търговията с капиталово злато означи исторически върхове през отминаващата година. В изискванията на коронакризата бяха регистрирани най-големия размер от покупко-продажби и най-високите цени.

" Цените на капиталовото злато се повишават от края на 2019 година, само че под въздействието на пандемията през 2020 година цената му доближава исторически връх. През март тази година беше маркиран най-големият пик за цялата писана международна история на златото и на покупко-продажбите с него – за ден бяха продадени над 260 милиарда щатски $ злато ", разяснява за специалистът Валентина Григорова.

Огромна част от покупко-продажбите през годината са осъществени с физически налично злато под формата на кюлчета и монети.

" Дори новият международен връх във фиксинга на златото, достигащ 2061,5 $ за тройунция, безусловно не повлиява на равнището на покупко-продажбите, те не престават да са високи. Инвеститорският интерес продължава да остава висок ", показва още Григорова.

Коронакризата предизвика и подем на онлайн търговията в бранша.

" Този комфортен, сигурен и безвреден в здравно отношение метод на заплащане, обезпечен богат подбор и качество на продуктите със международно приети документи е метод да се подсигурява подем на търговията ", отбелязва Валентина Григорова.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР