Търговията с биткойн в разтърсената от политическа и икономическа криза

...
Търговията с биткойн в разтърсената от политическа и икономическа криза
Коментари Харесай

Венецуелците минават масово на биткойн

Търговията с биткойн в разтърсената от политическа и икономическа рецесия Венецуела удари рекордни небеса.

Новината идва в миг, в който напрежението в южноамериканската страна е достигнало до краен лимит, а филантропичната рецесия опустошава всичко по пътя си.

През предходната седмица изтъргуваните размери биткойн в страната скочиха с 30%, до общо 2 454 броя, по данни на Coin Dance. Това е еквивалентно на почти 8.95 млн. $ на седмица и 1.20 млн. $ дневно. Към момента на приготовление на материала биткойнът се търгъва против 3 553 $.

Драматичният скок в изтъргуваните размери през последната седмица показва по какъв начин жителите на Венецуела избират да имат най-скъпата виртуална валута в света вместо личната си национална валута.

Peer-to-peer търговията скача през последните седмици, до момента в който локалният боливар продължава внезапно да губи цената си заради хиперинфлацията, прегърнала страната.

Petro

Президентът Николас Мадуро управлява страната в най-тежката икономическа рецесия в нейната история. Само през тази година се чака инфлацията във Венецуела да доближи галактическите 10 000 000%.

В резултат на злополуката ооло 3 млн. венецуелци напуснаха родината си през последните 5 години, търсейки излаз от влошаващите се условия за живот.

Покачващият се интерес към биткойн и други криптовалути в страната, която в миналото бе най-богата в района, се дължи значително на икономическия колапс.

В началото на 2018 година Мадуро сътвори първата национална виртуална валута в света – petro.

Дигиталният актив бе основан за ръководещите да получат достъп до интернационално финансиране на фона на икономическата рецесия и глобите, наложени на страната от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Petro на процедура обаче не е криповалута, защото не е децентрализирана и не може да се добива, а е изцяло в ръцете на венецуелското държавно управление.

Иновативното при нея бе, че по думите на Мадуро, тя е обезпечена с петролните ресурси на Венецуела, която от свея страна е страната с най-големи потвърдени петролни находища в света,

Критиците на petro обаче небрежно нарекоха творението „ машинация ”, а търговията с него бе неразрешена в Съединени американски щати.

 

profit.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР