Търговията не трябва да се използва като оръжие, заяви създателят

...
Търговията не трябва да се използва като оръжие, заяви създателят
Коментари Харесай

Джак Ма: Не използвайте търговията за оръжие!

Търговията не би трябвало да се употребява като оръжие, съобщи основателят и основен изпълнителен шеф на китайския колос за онлайн търговия Alibaba Джак Ма пред Световния стопански конгрес в Давос, съобщи Си Ен Би Си.

„ Не използвайте търговията като оръжие, а като решение на проблемите “, сподели Ма по време на панел за бъдещето на електронната търговия.

Президентът Доналд Тръмп неотдавна одобри концепцията, че търговски недостиг на Съединени американски щати може да бъде отстранен или най-малко доста сведен, в случай че американската стопанска система се разшири с по-силно движение.  Пример за новата нападателна комерсиална политика на Вашингтон пристигна при започване на седмицата, когато Съединени американски щати наложи огромни мита за вноса на слънчеви панели и перални машини.

„ Винаги е имало търговски войни. Разликата през днешния ден е, че американските войски стоят зад укрепленията “, съобщи Американският министър на търговията Уилбър Рос съобщи на обособена конференция в Давос.

В контрастност на изявленията, идващи от представителите на Съединени американски щати, Джак Ма съобщи, че глобализацията в последна сметка е „ нещо положително “ и че страничните и резултати би трябвало да бъдат признати.

„ Глобализацията има доста проблеми. Лесно е да се стартира комерсиална война, само че е мъчно тя да бъде спряна, опасявам се и съм угрижен “, разяснява китайския милиардер.

Той разясни, че една комерсиална война може да докара до проблеми, за чието разрешаване ще са нужни 30 години. Шефът на Alibaba и преди е предупреждавал, че войната стартира, когато търговията спре.

Ма има вяра, че в бъдеще няма да има артикули, на които да написа „ Произведено в Китай “ или „ Произведено в Америка “, а че всичко ще бъде създавано в интернет.

Отговаряйки на въпроси за развиването на изкуствения разсъдък, Ма съобщи, че чака новите технологии да основат голям брой обществени проблеми.

„ Изкуствения разсъдък и роботите ще закрият доста работни места, тъй като в бъдеще тези действия ще бъдат осъществявани от машини “, разяснява предприемачът.

„ Първата софтуерна гражданска война провокира Първата международна война, а втората софтуерна гражданска война докара до Втората международна война. Сега имаме трета гражданска война. “, предизвести Ма.

Шефът на Alibaba добави, че се надява, че идната международна война ще бъде „ против заболяванията, замърсяването на околната среда и бедността, а не против самите нас “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР