Търговията на дребно чрез поръчки през интернет в България е

...
Търговията на дребно чрез поръчки през интернет в България е
Коментари Харесай

Търговията през интернет у нас нараства с 22% през юли

Търговията на дребно посредством поръчки през интернет в България е повишена с 22% през юли тази година в съпоставяне със същия месец на предходната година, демонстрират данни на Национален статистически институт.  Покупките през световната мрежа, доставяни по пощата, са единственият бранш на търговията на дребно, която непрекъснато отбелязва  растеж по време на месеците на изключителни ограничения против ковид от март насам. Най-голямо покачване в бранша беше записано през юни, когато нарастването беше с 36% на годишна база. Преди това също имаше растеж – през март с 5%, през април с 12% и през май с 15% на годишна база.

Както към този момент „ Мениджър Нюз “ заяви България е единствената страна в Европейски Съюз, в която търговията на дребно към момента не бележи възобновяване. Спадът  на оборотите в търговията през юли на годишна база е 18%, почти колкото беше и за месец юни. В Европейски Съюз единствено шест други страни към момента имат намаляване в търговията за месец юли, освен това в доста по-ниски равнища – вариращ от -4% в Португалия до -8% в Малта.  

У нас максимален спад има при търговията в неспециализирани магазини, най-вече с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения -24% на годишна база. След това се подреждат търговията с обувки и текстил (-23%) и търговията с горива и масла (-21%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР