Търговията между САЩ и България през 2018 г. надхвърля 975

...
Търговията между САЩ и България през 2018 г. надхвърля 975
Коментари Харесай

Търгуваме за 975 млн. долара със САЩ

Търговията сред Съединени американски щати и България през 2018 година надвишава 975 милиона $. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система Емил Караниколов с посланика на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа.

В рамките на срещата министър Караниколов срещна участниците с опциите за вложения в България, като подчертава на положителното икономическо положение у нас. Той бе безапелационен, че нашата страна желае да развива интензивно икономическите връзки сред двете страни.

" Традиционно положителните двустранни връзки в комерсиалната област, както и удобните пазарни благоприятни условия на Съединените американски щати вършат вашата страна перспективен външноикономически сътрудник на България ", сподели министърът.

По думите му през 2018 година двустранната ни търговия със Съединени американски щати нараства с 36%, като надвишава 975 млн. щатски $ и надвишава предходната пикова стойност на взаимната търговия от 2006 година, а за първото полугодие на 2019 година стокообменът сред двете страни е 412 млн. $ съгласно предварителните данни.

В рамките на диалога беше сложено и началото на деен разговор за реализирането на съответни ограничения за стимулиране на двустранните връзки. Една от обрисуваните благоприятни условия е организирането на бизнес посещаване, което ще се организира през декември тази година, както и срещи на американски компании с българските работодателски организации.

По време на срещата Караниколов подчертава на няколко значими момента за нашата страна, като един от тях, той уточни участието на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Мустафа изрази признателност за предоставената информация и увери, че чака в най-скоро време разширение на съдействието и определяне на нови партньорски връзки сред предприемачи от двете страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР