Търговията между България и Япония не е била толкова динамична

...
Търговията между България и Япония не е била толкова динамична
Коментари Харесай

Търговията на България с икономика номер 3 в света не е била така динамична от десетилетие

Търговията сред България и Япония не е била толкоз динамична от десетилетие насам. Стокообменът на страната ни с третата по величина стопанска система в света е достигнал стойност от 151 милиона $ за последните 12 месеца, което е най-високото равнище от 2008 година.

Това е станало ясно по време на среща сред заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и посланика на Япония у нас Масато Ватанбе.

Според формалното известие на отрасловото министерство на японския пазар има интерес към български артикули, като виновност, млечни артикули, розово масло и други.

" Желанието ни е да поощрим българо-японския търговско-икономически продан с повече срещи на държавно равнище и контакти сред бизнеса от двете страни ", разяснява зам.-министър Манолев.

По думите на Масато Ватанбе бизнесът от азиатската страна е нараснал вложенията си у нас.

" През последните години има положителен тренд на повишаване на японските вложения в България и би трябвало да използваме този факт, с цел да поканим и други японски компании да дойдат тук ", счита дипломат Ватанбе.

Според зам.-министър Манолев опция за в допълнение задълбочаване на комерсиалните връзки ще даде Споразумението за свободна търговия сред Япония и Европейския съюз (ЕС). Преговорите по него към този момент завършиха.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР