Търговията и инвестициите ще са на дневен ред на срещата

...
Търговията и инвестициите ще са на дневен ред на срещата
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС и Китай имат завишени очаквания от срещата си в Пекин

Търговията и вложенията ще са на дневен ред на срещата на върха Китай-ЕС, която стартира през днешния ден в Пекин.

За домакините значими ще са и други въпроси - разпоредбите за осъвременяване на Световната комерсиална организация (СТО) и напъните да бъде уверен Брюксел, че са нужни общи дейности против метода на Съединените щати в търговията. Европейски Съюз към този момент изключва опцията да подпише обща декларация, която негови представители поясняват като поръчка за антиамерикански съюз, само че е подготвен да търси способи да " укрепи реда, основан на правила ", се споделя в известие на уеб страницата на Европейския съвет.

От друга страна Европейски Съюз се надява да получи от Китай достъп до пазара си, сподели през вчерашния ден посланикът на съюза в Пекин в коментар, оповестен от в. " Саут чайна морнинг пост ". Европейски водачи и вложители се притесняват, че макар обещанията на Китай да го направи и от време на време обявяваните " отстъпки " от последните месеци това не се случва.

Домакин на срещата ще е министър председателят Ли Къцян, а представителите на Европейски Съюз ще са ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия, Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер.

Според съвета самодейността " Един пояс, веднъж " и свързаноста сред Европа и Азия също ще са част от диалозите.

Това се случва 10 дни след срещата на върха на Китай и страните от Централна и Източна Европа, която Пекин употребява, с цел да успокои Брюксел и западноевропейските страни, че не се пробва да разбие единството в блока.

Европейски Съюз и Китай ще приказват и за нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров, нуклеарното съглашение с Иран, обстановката в Сирия и Афганистан и рецесията с рохинджите в Мианма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР