Търговищенци от различни поколения се събраха тази вечер край чешмичката

...
Търговищенци от различни поколения се събраха тази вечер край чешмичката
Коментари Харесай

Поколения търговищенци се събраха на Джумалийско рандеву в центъра на града

Търговищенци от разнообразни генерации се събраха довечера край чешмичката с момченцето на "Джумалийско свиждане ". С проявата с конкурсен темперамент бе маркирана 112-та годишнина от оповестяването на Независимостта на България, както и откриването на обновената от "Ротари клуб " на емблематичната за града чешмичка, оповестяват от пресцентъра на общината.

Валентин Княжевич и Ясмина Тодорова са спечелилите в състезанието за най-атрактивна джумалийска двойка. На второ място са Мирослав Милев и Иванка Йорданова. Трети са Христина Георгиева и Петър Бахнев, оповестиха уредниците след атрактивно дефиле на костюми.

Най-възрастният участник бе 95-годишният Христо Иванов, който влезе в ролята на Капитан Петко Войвода. Неговата партньорка Ганка Маринова пък се преобрази в Райна Княгиня.

Девет двойки се включиха в атрактивния конкурс, за най-атрактивна джумалийска двойка, облечена в носии или одежди, присъщи за интервала от началото на 20-ти век до 60-те години.

Победителите бяха избрани от жури: Атанас Цанев, секретар на Ротари клуб Търговище, Христалина Халачева, секретар на Община Търговище и Марианна Савова - живописен началник на балет "Вега ".

За положителното въодушевление на всички присъстващи на празника, траял до мрачно, се погрижиха и Духовият оркестър към Общината и Вокално-инструментален състав "Златни зари ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР