Търговище ще стане част от международния лекоатлетически Световен пробег на

...
Търговище ще стане част от международния лекоатлетически Световен пробег на
Коментари Харесай

Световният пробег на мира ще премине през Търговище

Търговище ще стане част от интернационалния лекоатлетически Световен пробег на мира в петък, 27 септември. Той ще премине през града с пламнал факел, знак на обединяването и подсилване на идеалите за мир по света, оповестиха от общинската администрация.

Очаква се пробегът да навлезе на територията на града сред 10.40 и 11.00 часа в петък, като всички искащи жители могат да се включат в пробега и да носят факела на мира. Щафетата ще премине по маршрут от кръговото кръстовище на околовръстния път през ул. " Ал. Стамболийски ", ул. " Братя Миладинови " и централната ул. " Васил Левски " до постройката на Община Търговище. Пред локалната администрация маратонците ще бъдат посрещнати с публична гала.

Световният пробег на мира съществува от 1987 година. Преминал е през над 150 страни. Част от известните факлоносци през годините са: Нелсън Мандела, Майка Тереза, Папа Франциск, Папа Йоан Павел II, Мохамед Али и доста други звезди.

След Търговище, пробегът продължава в посока Велики Преслав. В интервала до 30 септември той ще премине и през Шумен, Мадара, Каспичан, Нови Пазар, Добрич, Балчик, Каварна и Варна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР