*** Търговище. От 10.00 часа ще бъде направена символична първа

...
*** Търговище. От 10.00 часа ще бъде направена символична първа
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 16 август

***
Търговище.
От 10.00 часа ще бъде направена алегорична първа копка за построяването на автомагистрала „ Хемус “ сред пътен възел „ Буховци “ и пътен възел „ Белокопитово “. На събитието министърът районното развиване и благоустройството Николай Нанков, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов, регионалните шефове на Шумен и Търговище - проф. Стефан Желев и Митко Стайков, народни представители. На събитието е поканен и министър-председателят Бойко Борисов.

***
София.
От 10.00 часа в 15-и състав на Софийския градски съд ще се гледа делото против някогашния ръководител на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Лазар Лазаров, упрекнат в умишлена занемареност в изключително огромни размери и представляваща изключително тежък случай.

***
София.
От 10.00 часа в постройката на КЕВР ще се организира намерено съвещание за разискване на отчет по отношение на заявление на „ Сток Енерджи “ ЕООД за издаване на лицензия за активността „ търговия с електрическа сила “, с включени права и отговорности на „ координатор на общоприета балансираща група “ и „ координатор на комбинирана балансираща група “.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система по отношение на квалифициран митинг с искане за разширения и за изграждане на нови детски градини и учебни заведения в Столична община, както и с искане за кадрови промени в Дирекция „ Образование “.

***
София.
От 12.00 часа в централата на Политическа партия АБВ (ул. „ Врабча “ 23) управлението на партията ще даде конференция. В събитието ще вземат присъединяване ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков, зам.-председателят на партията Любомира Ганчева, зам.-председателят на Политическа партия АБВ доцент Христо Михайлов и Пламена Заячка, ръководител на АБВ – Младежи, София.

***
Бургас.
От 18.00 часа на открита сцена " Охлюва " в морската градина ще се организира концерт на бардове от едноименния клуб за авторска ария, гр. Бургас и ПРИЯТЕЛИ.

***
Варна.
От 20.00 часа във Фестивален и Конгресен Център Варна ще бъде прожектиран филмът „ Mountain “.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в читалище „ Надежа – 1869 “ ще се организира работилница по бродерия.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция по отношение на четвъртото издание на състезанието за комичен фолклор " Усукано по Килифарски ". Кметът Димитър Събев и секретарят на читалището в града ще показват програмата за идните празнични дни.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа на Екостадион в кв. „ Бузлуджа “ ще се организира подготовка навън по спортно насочване за начинаещи.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на сцена „ Арт лято “ до ХГ „ Борис Денев “ ще се организира литературно четене на клуб „ Отвъд кориците “.

***
Видин/с. Цар Симеоново.
От 11.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще посети с. Цар Симеоново, където ще се запознае с построените обекти по Програма „ Местни начинания “ и дейностите, свързани с баластриране на улиците.

***
Видин.
От 18.00 часа пред БиблиоПощата ще бъде показана новата книга на Стоян Николов-Торлака „ Иваил цар “.

***
Враца.
От 11.00 часа заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов и основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ основен комисар Васил Миладинов ще открият публично Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежки център – Добрич ще се организира празничен концерт по случай Курбан Байрям.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Художествената изложба в Казанлък ще бъде показан албумът „ Освобождението на България – ликовете на войната и паметта “.

***
Казанлък./с. Овощник.
От 20.30 часа на площад „ Иван Абаджиев “ ще се организира хоротека с присъединяване на сестри Диневи.

***
Кюстендил.
От 12.15 часа на долната станция на въжен превоз „ Рилски езера “ ще се организира проява демонстрация на въздушни избавителни дейности в планински условия с присъединяване на медицински хеликоптер и планински спасители.

***
Перник./с. Черна гора.
От 10.00 часа в читалище „ Наука - 1967 година “ ще се проведат занимания за деца.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 1 на Окръжен съд ще се гледа делото против Атанас А., който в качеството си на частен правосъден реализатор е присвоил сума в изключително огромни размери.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „ Родина “ ще се проведат креативен занимания за деца „ Чета и играя – знам и мога “.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в къщата музей „ Гео Милев “ ще се проведат литературни занимания за деца до 9 години.

***
Троян.
От 17.00 часа ще бъде отслужена вечерня. От 18.00 часа ще бъде отслужена ктиторска панихида (молитвено възпоменание за всички показали се в Христа игумени, братя и донори на светата обител).

***
Тутракан.
От 20.00 часа в амфитеатъра в Крайдунавския парк ще бъде намерено 17-ото издание на интернационалния конкурс „ Речни ноти “.

***
Търговище.
В 10.45 часа министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ще посети Търговище, където ще ревизира ремонтните действия на ОУ „ Христо Ботев “. Обектът се извършва по финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ план за възобновяване на просветителна инфраструктура. Министърът ще посети и спортната зала в града, за ремонта на която бяха обезпечени средства от държавния бюджет. На събитието е поканен да участва и министър-председателят Бойко Борисов.

***
Шумен.
В 11.45 часа министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ще бъде в Шумен, където ще посети ОУ „ Илия Рашков Блъсков “. След това той ще прегледа санираните блокове на ул. „ Цар Освободител “ №1-3 в града и ще се запознае с осъществяването на плана за благоустрояване на региона на кръстовището на ул. " Станционна " и бул. " Симеон Велики ", финансиран от Оперативна програма „ Региони в напредък “. В Шумен министър Нанков ще посети и Индустриалната зона. На събитието е поканен да участва и министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР