Търговище. Имате невероятния шанс да тренирате в тази обновена спортна

...
Търговище. Имате невероятния шанс да тренирате в тази обновена спортна
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов откри обновена спортна зала в Търговище

Търговище. Имате невероятния късмет да упражнявате в тази актуализирана спортна зала. Единственото, което бих ви помолил е да пазите това, което е построено, с цел да могат вашите треньори всекидневно да поставят старания да станете най-хубавите. Убеден съм във вашите бъдещи триумфи. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който откри актуализирана спортна зала в Търговище, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Заедно с кмета на града доктор Дарин Димитров, народния представител от ГЕРБ доктор Венка Стоянова, регионалния шеф Митко Стайков, зам.-кметове, общински съветници, спортни деятели и треньори, Цветанов прегледа целия осъвременен състезателен комплекс. Той бе освежен с целеви средства от страната в размер на 850 хиляди лева, отпуснати по искане на кмета на общината доктор Дарин Димитров. В залата е усъвършенствана енергийната успеваемост, сменена е дограмата, както и е построена нова апаратура. В комплекса упражняват деца и младежи в няколко спортни посоки – художествена гимнастика, пукотевица и битка. Сградата е строена в интервала 1968-1975 година, като от този момент не е юридически главен ремонт.
Председателят на ПГ на ГЕРБ даде като образец за позитивния резултат на европейските средства върху положението на просветителната инфраструктура в България и Първо ОУ „ Христо Ботев “ в Търговище, което се намира в съседство на залата и е напълно осъвременено със средства от Оперативна програма „ Региони в напредък “. „ Когато държавното управление и ръководещото болшинство в Народното събрание правят своята работа и се възползват от европейската взаимност – резултатите са налице. Родителите към този момент могат да бъдат спокойни, че техните деца ще учат и спортуват в най-съвременни условия. Надявам се това да послужи и за мотивация на всички учители, тъй като няма по какъв начин да повишим качеството на образованието у нас без тяхната помощ “, уточни Цветан Цветанов.
По думите на кмета на Търговище доктор Дарин Димитров, актуалните условия за тренировки в обновената спортна зала ще бъдат причина за постигането на още по-големи резултати, привличането на повече деца, които да спортуват и задоволеност на треньорите от другите клубове. „ Към момента над 450 деца и младежи спортуват в актуализирания комплекс, където тренира и шампионката по спортна пукотевица Антоанета Бонева “, сподели градоначалникът. Д-р Димитров изрече специфични благодарности към Цветан Цветанов и държавното управление за отпуснатите средства, с които дълго чаканото възобновяване на спортния комплекс е към този момент факт.
По време на откриването бе отслужен церемониален водосвет, а децата и младежите от клубни форми в залата демонстрираха свои съчетания пред формалните посетители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР