Търговецът на стоки Trafigura заяви в събота, че оценява рисковете

...
Търговецът на стоки Trafigura заяви в събота, че оценява рисковете
Коментари Харесай

Trafigura оценява рисковете в Червено море след нападението на танкер от хусите

Търговецът на артикули Trafigura съобщи в събота, че прави оценка рисковете за сигурността на по-нататъшните пътувания в Червено море, откакто пожарникарите потушиха пожара на танкер, атакуван от йеменската група хуси ден по-рано, оповестява Ройтерс.

Американските военни споделиха, че транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати и други плавателни съдове са оказали помощ, откакто Marlin Luanda е бил ударен от противокорабна ракета на хуси.

„ Никакви други кораби, работещи от името на Trafigura, сега не минават през Аденския залив и ние продължаваме да оценяваме деликатно рисковете, свързани с всяко пътешестване, в това число във връзка с сигурността и сигурността на екипажа, дружно с корабособствениците и клиентите “, оповестява в изказване Trafigura.

Някои корабни компании стопираха преноса през Червено море и започнаха доста по-дълги, по-скъпи пътувания към Африка, с цел да избегнат нападенията от йеменската формация Хути, подкрепяна от Иран, която стартира да изстрелва талази от експлодиращи дронове и ракети на кораби на 19 ноември в отговор на военните интервенции на Израел в Газа.

Атаките на хутите са ориентирани най-вече към контейнеровози, движещи се през Червено море. Много цистерни с гориво не престават да употребяват маршрута.

Забележително изключение е QatarEnergy, вторият по величина експортьор на полутечен природен газ в света, който по-рано този месец спря да изпраща танкери през Червено море, базирайки се на опасения за сигурността.

Повече от няколко часа рано в събота екипажът на Marlin Luanda се бори с пожар в един товарен контейнер от десния ръб на кораба, се споделя в изказване на Trafigura`s.

До събота следобяд пожарът беше сподавен и целият екипаж беше в сигурност, сподели Trafigura.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР