Търгът за изграждане на новия енергоблок на АЕЦ „Дуковани“, разположена

...
Търгът за изграждане на новия енергоблок на АЕЦ „Дуковани“, разположена
Коментари Харесай

Търгът за изграждане на нов блок на АЕЦ „Дуковани“ няма да бъде обявен през тази година


Търгът за създаване на новия енергоблок на АЕЦ „ Дуковани “, ситуирана в югоизточна Чехия, няма да бъде разгласен през актуалната година. Това съобщи министърът на индустрията и търговията на Чехия Карел Гавличек, представен от съветската организация ТАСС.

„ Подготовката на търга ще стартира през идната година. После ще минат още две, три години, до момента в който не завърши. С огромна възможност може да се каже, че спечелилият от търга ще бъде избран от идващото държавно управление на републиката (което ще бъде назначено след парламентарните избори през 2021 г.) “, означи Гавличек.

Министерството на търговията на Чехия заяви, че едно от основните условия на търга е оптимално присъединяване на чешките компании. Ведомството упорства, след въвеждането в употреба, енергоблокът да бъде изцяло ръководен от чешката страна, в това число и профилактичните действия.

Интерес към идния търг демонстрират съветската корпорация „ Росатом “, американската „ Уестингхаус “, китайската China General Nuclear Power, френската EDF, южнокорейската KHNP, както и смесеното японско-френско дружество Mitsubishi Atmea.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР